Tri grozljive stvari o Far Cry 3

Far Cry 3

Če še niste imeli priložnosti igrati Ubisoftovega najnovejšega, je morda čas, da Black Ops 2 za nekaj dni postavite na stran in se borite z nekaterimi pirati. Far Cry 3, kot sem omenil v svojem pregledu, je strelec v odprtem svetu, ki se igra kot pustolovska igra. Zelo malo časa porabite za brušenje ravni ali trpljenje zaradi nesmiselnih stranskih nalog. Pravzaprav je Far Cry 3 edini naslov odprtega sveta, ki sem ga v svojem življenju redno priporočal sovražnikom odprtega sveta.

Toda del tega, kar naredi FarCry 3 tako posebnega, so grozljivi prizori v kampanji za enega igralca. Tukaj je nekaj mojih najljubših:

1. Vaza

Večina vas verjetno že pozna prizor, kjer Vaas grobo parafrazira definicijo norosti Alberta Einsteina. Čeprav je to trenutek, ki določa značaj v Far Cry 3, ni edini.

Približno na polovici kampanje za enega igralca je bitka med Jasonom, junakom, ki ga je mogoče igrati, in Vaasom, plakantjem igre. Med bojem vas Vaas kriči in ga prosi za odrešitev. Ves čas, ko poskuša končati vaše življenje, vam daje navodila, da ga sprejmete v svoje srce in prosite za odrešitev. Moteče je. In neverjetno.

2. Živali

Vsakič, ko je Far Cry 3 povzročil, da sem kričal kot deklica, je bilo to povezano z živalmi. Ko sem se prvič srečal s krokodilom, sem zlil pijačo. Komodo zmaji so praktično nevidni v dolgi travi, medvedi pa so v bistvu neprebojni.

Poleg tega, kadar osvobodim sovražnikovo taborišče, je zaporedje običajno takole: 1. Sprostite žival v kletki. 2. Opazujte, kako žival ubija večino sovražnikov. 3. Ubijte preostale sovražnike. 4. Naj vas žival poje.

3. Alica v čudežni deželi

Poglavja v FarCry 3 so ločena z izbranimi navedki iz Lewis Carrollove Alice's Adventures in Wonderland. Odlomki poudarjajo splošno temo igre o psihološki destabilizaciji in preobrazbi. Jeffrey Yohalem, vodilni pisatelj na Far Cry 3, primerja Vaas z Cheshire Cat in Rook Islands z Wonderland:

Ta otok nekako predstavlja njegov domišljijski svet, tako kot v Alici v čudežni deželi, «je za StuffWeLike povedal Yohalem,» zato potuje po tem otoku in ga skozi stvari popelje Vaas, ki je podoben Cheshire Cat, in misli, da razume, kaj se dogaja. naprej, potem pa je veliko preobratov in stvari, ki jih pričakuje, pomenijo eno, pravzaprav pomenijo nekaj drugega.

Torej je res potovanje skozi Jasonovo psihologijo, ko postane ta bojevnik, in psihologija igralca, ko igralec ustvari bojevnika iz Jasona.

Far Cry 3

Citati sami dodajo novo plast globini teme, v kateri obstaja zgodba Far Cry 3, in svetu, s katerim se je moral prisiliti Jason Brody:

Oh, ne moreš si pomagati, je rekel Maček: tukaj smo vsi jezni. Jezen sem. Jezen si.

Kako veš, da sem jezen? je rekla Alice.

Moraš biti, je rekel Maček, drugače ne bi prišel sem.

Torej, kateri trenutek Far Cry 3 je povzročil, da ste si zmočili hlače?

Avtor:
Josh Engen
Direktor novic
Datum: 12. december 2012