Zgodbe sveta: Pregled sijoče mitologije

Tales of the World: Radiant Mythology box art
Sistem: PSP Legenda ocene ocene
Razvoj: Alfa sistem 1,0 - 1,9 = Izogibajte se 4,0 - 4,4 = Odlično
Pub: Namco Bandai 2,0 - 2,4 = Slabo 4,5 - 4,9 = Morate kupiti
Izdaja: 17. julij 2007 2,5 - 2,9 = Povprečje 5.0 = Najboljša
Igralci: 1 3,0 - 3,4 = Pošteno
Ocena ESRB: Najstniki 3,5 - 3,9 = Dobro
Sijajna mitologija dokazuje, da ne morete ugajati vsem

avtor Cole Smith

Tales of the World: Radiant Mythology je zabavna poteza. To bi bila spodobna akcijska igra, ki pa kot RPG popusti pod težo lastne lahkotnosti. Kako je s tem v nasprotju s pogoji?

Tales of the World: Radiant Mythology posnetek zaslona

Pravi oboževalci RPG -ja ne želijo ciljati, streljati in brbljati, ljubitelji akcije pa ne štejejo, dajejo norme in strategije. Med obema taboriščema obstajajo temeljne razlike, čeprav številne igre prepletajo ograjo med obema zvrstima. Takšna igra je Tales of the World: Radiant Mythology, ki uporablja sistem bitk v realnem času, ki prinaša več akcije na mizo, obenem pa ohranja strateško, številčno krhko premiso klasične RPG. Tales of the World: Radiant Mythology združuje veliko priljubljenih elementov v en naslov, vendar so rezultati bolj podobni imitatorju kot nekaj z izvirnim glasom.

Tales of the World: Radiant Mythology trpi zaradi odvečnosti igranja. Priznam, da je igranje solidno in zabavno, vendar je mogoče imeti preveč dobrega. Celotna premisa igre temelji na temeljih stranskih nalog. Na stotine jih je in glede na raznolikost niso ravno uravnotežene. Pričakujte veliko plazenja ječe, bitk, pridobitev nalog in vračanja nazaj.

Ta igra pove vse, kar ima povedati v nekaj urah. Zgodba uspe vleči stvari precej dlje. Zgodbo bi lahko zlahka strnili, saj je večina polnila. Zabavno je biti prepričan in dobro narejen v smislu produkcijskih vrednot in razvoja likov, a resnično moraš biti oboževalec serije in likov, da želiš z njimi preživeti toliko časa.

Tales of the World: Radiant Mythology posnetek zaslona

Nisem velik oboževalec serije, a to je samo zato, ker so moje izkušnje z njo omejene. Ampak kot tak sem užival v likih. Ugotovil sem, da imajo več globine kot vaši povprečni klišeji é junaki z občutkom zavedanja in humorja, zaradi česar so ljubki. Razvijalci Namco se tega očitno zavedajo in so vključili like iz pretekle serije. Pridružili se bodo vaši zabavi, ko boste dovolj priljubljeni.

Na začetku igre je vaš lik popolnoma anonimen, do te mere, da ga morate ustvariti iz nič. Določili boste obliko telesa, lase, garderobo, ime, poklic in glas. Na ta način se počutite, kot da vas osebno zanima vaš lik, saj je to v bistvu vaša stvaritev. Z dokončanjem različnih nalog boste pridobili različno stopnjo slave. Ta slava bo določila, kateri priljubljeni liki iz prejšnjih iger v seriji se bodo pridružili vaši zabavi. Lika, kot sta Stahn in Leon, bosta vaši zabavi dodala precejšnjo količino ognjene moči, vendar ne pričakujte, da se bodo označili skupaj, dokler ne plačate svojih dolgov.

Tales of the World: Radiant Mythology posnetek zaslona

Kot novinec, ki je oživel v svetu Terezije, mentor v obliki čudne mačke po imenu Mormo pojasni, da ste eden izmed izbrancev. Vaša usoda je, da zaščitite Terresio pred pošastno grožnjo, imenovano Požrevec. Začnete s stranko neznancev z vprašljivimi veščinami in se lotite svojega prizadevanja za rešitev sveta. In prvih nekaj ur se zdi vse v redu. Akcija je za vsakim vogalom. Bitkam se je mogoče izogniti ali jih sprožiti. Ječe so v izobilju in so dober vir vitaminov, mineralov in zakladov. Bitke vam omogočajo, da premikate svojega lika v realnem času za izvajanje različnih napadov in kombinacij. Igra je zabavna in vznemirljiva, vendar počasi začnete čutiti črni oblak na obzorju. Ko vas obdaja, nenadoma spoznate, da ste vstopili v vrtinec dneva mrmota, kjer je edina doslednost odveč.

Posnetki zaslona / slike Tales of the World: Radiant Mythology posnetek zaslona - kliknite za povečavo Tales of the World: Radiant Mythology posnetek zaslona - kliknite za povečavo Tales of the World: Radiant Mythology posnetek zaslona - kliknite za povečavo Tales of the World: Radiant Mythology posnetek zaslona - kliknite za povečavo Tales of the World: Radiant Mythology posnetek zaslona - kliknite za povečavo Tales of the World: Radiant Mythology posnetek zaslona - kliknite za povečavo Tales of the World: Radiant Mythology posnetek zaslona - kliknite za povečavo Tales of the World: Radiant Mythology posnetek zaslona - kliknite za povečavo Tales of the World: Radiant Mythology posnetek zaslona - kliknite za povečavo Tales of the World: Radiant Mythology posnetek zaslona - kliknite za povečavo Tales of the World: Radiant Mythology posnetek zaslona - kliknite za povečavo Diaprojekcija