Zgodba 29 - Plešasta gora

ZGODBA 29 - Plešasta gora

Priporočena raven: 26

Opomba: zadnja bitka te naloge je precej težka, zato se prepričajte, da ste nanjo popolnoma pripravljeni (popravite svojo opremo, napolnite napitke itd.)

Cilj: Najti pot do vrha gore

Ko vaše plovilo pristane na plaži, začnite hoditi po vijugastih kamnitih stopnicah pred vami. Na vrhu boste našli nekaj vaščanov, ki vam blokirajo pot. Približajte se jim za prizor. Pri ognju se lahko malo pozanimaš o veselicah in kdo se lahko povzpne na goro. Videti je, da boste morali to Theclo prepričati, da sta oba primerna za vzpon na goro, da bi spoznala dame.

Cilj: Pogovorite se s Theclo in pridobite dovoljenje za vzpon na goro

Z lokacije ob ognjiščih se zavijte po poti po svojem mini zemljevidu, dokler ne sprožite drugega prizora, tokrat z znanim obrazom. Johnny bog. Ko boste od Johnnyja izvedeli situacijo, boste Theclin paviljon našli le malo naprej. Vnesite ga, da sprožite prizor s staro damo. Med dialogom jo bo Geralt prepričal, naj mu dovoli sojenje, da bi izpodbijal Theklino sodbo.

Cilj: Pridobite kovanec, ki ga je Thecla vrgla v vodo, s svojimi čarovniškimi čutili

Znašli se boste na leseni ploščadi s pogledom na vodo spodaj. Potopite se v vode in takoj izvlecite samostrel. V temnih globinah podvodne jame je treba opraviti nekaj utopljencev. Ko so obravnavani, preprosto odplavajte po jami malo navzdol, da najdete kovanec in se nato vrnite v Theclo. Thecla vam bo nejevoljno dovolila, da se povzpnete na goro, zato zapustite njen šotor.

Opomba: V podvodni jami lahko raziščete še naprej, če želite zbirati točke in plen.

Cilj: Potujte po poti do vrha Plešaste gore

Sledite poti, ki vodi navzgor in iz vasi za Marico, dokler ne pridete do vhoda v jamo. Počakajte, da vaš vodnik odpre vrata in nato sledite linearni poti v notranjost do prizora.

Cilj: premagati Leaks

No, to je lepa dobrodošlica. Po prizoru bo Fugas napadel vas in Ciri. Deluje podobno kot velikanski sovražniki, le manjši in hitrejši. Fugas bo naredil kratke hitre bližnje zamahe, ko se bo približal, z občasnim udarcem AoE z nogo, da bi povzročil škodo. Prav tako bo segel za hrbtom in nato vrgel ogenj proti vam za opečeno škodo, pri čemer bo začasno vžgal tudi tla.

Glede na škodo zaradi vaših napadov z mečem ga je mogoče prekiniti (ko seže za hrbtom), tako da če imate veliko škodo, ga lahko obdržite skoraj omamljenega, medtem ko ga zarežete. V nasprotnem primeru uporabite strategijo hit and run z uporabo znaka quen, da se zaščitite pred pekočim učinkom njegovih napadov.

Cilj: Prodreti v srce korenin drevesa

Nato boste imeli nadzor nad Ciri (Geralt se je odpravil proti vrhu). Raziščite jamo in se spustite v krožno luknjo v tleh s slapom. Po splashdownu pojdite po edini poti na zemljevidu in kmalu boste prispeli do brloga gozdnih dam (crones). Končno se lahko soočimo z babicami in naredimo nekaj opustošenja.

Cilj: ubiti tri krone

Krone so precej težke za poškodovanje in se bodo precej hitro premikale po mestu. Najboljša strategija na splošno je, da poskušate vso svojo škodo čim bolj osredotočiti na eno krono (priporočam pivovarno - največjo od treh), saj druga dva ne povzročata toliko škode). Uporabite svoj teleport, da se izognete napadom, in svoj special (RT), da jih udarite, ne glede na to, kje tečejo.

pivovarna - Počasen in neustrezen, vendar zadeti za dostojno škodo. Če se boste približali, bo izvajala počasne zamahe. Če se premaknete predaleč, bo izvedla počasen AoE napad (voda v krogu bo začela žareti), teleportirala se bo iz kroga, da se mu izogne.

Tkanje - Na splošno bo tekel proti vam na vseh štirih za hitre napade, preden izgine v vodo. Lahko izvede tudi aperkat iz vode (pojavi se pod vami za napad).

Šepetajte - Iz svoje torbe bo vrgla ude nate. Prav tako se večkrat spremeni v umor vran, ki povzročajo škodo, ko te udarijo. Lahko se teleportirate mimo tega napada, vendar na splošno povzroči majhno škodo, razen če je pri višjih težavah.

Ko pade zadnja krona, si oglejte sceno in ponovno se boste pridružili Geraltu blizu vrha gore.

Cilj: Poiščite Imleritha

Nadaljujte po makadamski poti proti vrhu gore, pri čemer pazite, da boste na poti pobrali točko sposobnosti iz mesta moči. Kmalu po tej točki boste sprožili prizor, kjer boste srečali Imleritha iz oči v oči. Uživajte v predstavi.

Cilj: ubiti Imleritha

Vau, še kdo ima občutek, da je pravkar vstopil v igro Dark Souls? Čeprav začetna faza bitke ni pretežka, se bo težavnost v drugi polovici precej povečala, zato imejte pri roki nekaj napitkov za požiranje (razen če ste precej vešči prepoznavanja vzorcev in predvidevanja napada. Kar na višjih težavnosti moraš biti).

1. faza:

Zamah buzdovan/ Udar s ščitom: Ko bo blizu Imleritha, bo zamahnil s svojim buzdovan ali ščitom proti tebi, da bo dobil dostojno škodo. Kroženje v stran, izogibanje ali kotaljenje vam bo omogočilo, da se izognete temu napadu. To je ena najboljših možnosti, da ga napadete, krožite okoli njega, dokler ne zamahne, nato pa napadite z vašim mečem, medtem ko je še vedno v animaciji zamaha. Za sekundo bi se moral odmakniti, kar vam bo omogočilo varno nekaj zadetkov.

Povratni udarec: Če ste za Imlerithom (kot tik za njim), bo on zamahnil s svojo maco nad roko, da bi vas udaril, ko se obrne. Lahko uporabite znak quen, da absorbirate udarec in vstopite v enega od svojih, ali pa se preprosto umaknete, da se mu izognete.

Blink strike: Imlerith se bo nemudoma teleportirala za Geraltom in zamahnila z njim. To povzroči dostojno škodo in zahteva dober čas, da se izognete (roll). Imel boš približno pol sekunde, da začneš roll, preden bo napadel njegov napad, tako da upam, da si izpopolnjeval te palce.

Ugotovili boste, da je najboljša strategija zvabiti Imleritha v napad, nato pa se izogniti (ne zakotaliti) na stran ali mimo njega, da napadete dvakrat, preden se ponovno izognete. To vam omogoča, da ga naredite dva varna udarca, preden lahko znova dvigne ščit. Videli boste, da se to pogosto uporablja pri oznaki 26:43 v videoposnetku naprej (primerjajte osnovno taktiko zadeti in beži, ki sem jo uporabil na začetku, s to tehniko. Veliko bolj učinkovito).

Zaradi odmika ščita ga ne moreš normalno ubiti, ko udariš v ščit, se Geralt odvrne. To je lahko potencialno škodljivo, če si ne opomorete, preden Imlerith udari. V tej fazi naj bo quen čim pogosteje aktiven, da vpije vse srečne zadetke, ki jih med napadom naredi na vas. Ko Imlerith pade na tretjino svojega zdravja, se bo začela druga faza. Upam, da ste pripravljeni.

2. faza:

Kombinirani napad Blink: To je resnična grožnja boja (in njegova edina nova sposobnost). Imlerith se bo teleportiral za vami in začel hitro zamahovati s svojo maco. Za razliko od faznega udarca pa bo to storil večkrat, ko se zavrtite/izmikate do pet ali šestkrat, preden naredite velik zamah navzdol, zaradi česar je ranljiv za tri ali štiri sekunde. Ko vstane, bo ta napad ponavljal znova in znova.

Vedeli boste, da se ta faza začne, ko se teleportira stran od vas in vrže svoj ščit. Ja, stvari se bodo začele zapletati. Nov kombinirani napad z utripanjem povzroči znatno škodo in se bo nenehno ponavljal, dokler ne umre on ali vi. Njegov najbolj ranljiv trenutek je na koncu verige zamahov, ko udari ob tla. Ko to stori, se prepričajte, da boste prejeli tri od štirih udarcev, preden bo spet odšel. Pravi ključ tukaj je izogibanje napadom.

Pazljivo merite svoje mete/izmike, saj je verjetno, da se bo pojavil za vami, takoj ko se nehate kotaliti/izmikati. Po poskusu ali dveh se boste verjetno znašli v času in iz njega naredili mleto meso. Samo poskušaj naprej. Upoštevajte to taktiko udarca z utripanjem, saj jo boste v naslednjih nalogah znova srečali v bitki z vodjo Divjega lova.

Po končani bitki boste poklepetali s Ciri in se nato vrnili v Novigrad. Po končanem prizoru se konča tudi ta naloga.