Zgodba 05 - Bratje in sestre

ZGODBA 05 - Bratje in sestre

Opomba: Ta raven vsebuje veliko število Raisovih razbojnikov. Če je mogoče, prinesite s seboj pištole, da bo boj veliko lažji. Na prvem področju te misije lahko poskusite tudi ponoči, da bi Raisovim razbojnikom nanesli dvojno škodo (in si pridobili tudi x2 izkušnje), saj se hlapne snovi ne bodo pojavile v notranjosti. Če nameravate v prvem delu misije uporabiti napade v bližnjem okolju, prinesite čim več medkov.

Dobite se z Jade v tovornjaku

Ko boste predali antizin iz zadnje razočarajoče zgodbe, se morate srečati z Jade. Spustite se po stolpu in se podajte po zemljevidu, da jo najdete v označenem vlaku. Odprite vrata za precej dolg prizor.

Poiščite vhod v šolo

Zdaj, ko ste videli, kaj počnejo nasilniki, je naslednji cilj vstopiti v šolo in videti, kaj se v resnici dogaja. Preskočite betonsko ograjo in začnite preizkušati vrata v glavni šolski zgradbi. Ko poskusite enega ali dva, vam bo Jade rekla, da namesto tega uporabite vrata na strehi. Ko odprete vrata, bodite previdni, saj lahko v notranjosti naletite na bombnika. Po tem uporabite pokrov za vstop v šolo.

Poiščite antizin

Spustite se v šolsko poslopje in se odpravite skozi prvih nekaj učilnic. Leseno omaro boste morali potisniti, preden pridete do označevalca. Spustite se po stopnicah in se še naprej vijete po sobah. Ko se približate označevalcu (potisnite stran kovinsko omarico za vrati učilnice), bodite pripravljeni, da se začnete ukvarjati z Raisovimi možmi, saj bodo naslednja vrata, ki jih odprete, ena za njimi.

Huligan v tej sobi je sam, zato ga lahko vpeljete v boj, ne da bi vas skrbelo, da boste ob strani kot običajno. Če imate pištole, je boj veliko varnejši, če z enim samim strelom zrušite stražo. Prikritost za tega sovražnika pravzaprav ni možnost, saj ga odpre vrata. Takoj, ko vas lahko vidi, se sproži alarm za šolo, s čimer so ostali ali Raisovi možje pripravljeni. Vzemite orožje, ki so ga spustili stražarji, saj bo verjetno boljše od tistega, ki ga imate trenutno.

Izklopite alarm

Ko spustite prvo stražo, bo kot rezerva prišel par dodatnih vojakov. Alarm je na steni v isti sobi kot oni (čeprav se lahko premaknejo v sobo, kjer naj bi vas napadel prvi stražar). Poiščite rdeče varnostno stikalo na steni z napisom »alarm« (nahaja se ob vratih v označeni sobi).

Pritisnite stikalo čim prej (ne hitite skozi varovala in si na primer nanesite veliko škodo). Ne pozabite uporabiti brc in napadov, da stražarje ne dezorientirate, če se jih lotevate v bližnjem boju.

Ko je alarm izklopljen in so stražarji mrtvi, lahko prosto prosto oropate sobo. Naslednji sprožilec bo, ko hodite po hodniku proti vaši naslednji označeni lokaciji (približno 35 m stran), ko se sobe pred vami nenadoma napolnijo z ognjem.

V učilnico zavijte levo, da se izognete ognju. Stražar bo odstranil njegove občutke na vratih, zato ga bodite izbrani s strelom v glavo ali ga napadite od zadaj, preden bo lahko reagiral. Morali bi imeti nekaj dobrih zamahov, preden vas lahko pravilno vključi. Po pretepu odprite vrata in se povzpnite po stopnicah.

Med potovanjem po naslednjem hodniku bodo iz učilnice na desni izbruhnili zombiji. Vzemite si čas in se z njimi spopadajte učinkovito, da ne poškodujete. Označena soba tik pred njimi je polna Raisovih mož, zato se tu začne prava bitka.

Trije vas bodo čakali v prvem delu označene sobe, zato jih ustrelite ali se umaknite nazaj na hodnik, da jih izločite. Če jih lahko nekoliko ločite, boste boj veliko olajšali. Ne pozabite nadaljevati, da se izognete metanju orožja. Ko bodo vsi padli, se bo vaš cilj posodobil.

Poiščite mesto za antizin

Preverite predmete v sobi. Žal tukaj ni nobenega antizina. Nato morate preveriti klet.

Poiščite ključe od kleti

Ključi so v leseni omari na severni steni označene sobe.

Spoznajte Jade v shrambi C

Naslednji je skladiščni prostor. Ponovno pojdite skozi hodnik, dokler ne pridete do kompleta dvojnih vrat z leseno omarico, ki jih delno blokira. Če želite priti skozi, morate premakniti omarico in udariti v bližnji boj v lesene deske, ki držijo ročaje vrat zaprte.

Takoj, ko greste skozi vrata, bo iz učilnice na levi strani izbruhnilo več zombijev. Ne pozabite odstraniti nemrtvih, ko greste, da se med premikanjem po tleh ne zmrznete. Med potjo lahko naletite tudi na virusnega (šprint zombija). Premikajte se, dokler ne pridete po stopnicah navzdol do skladišča.

Pri sestopu po stopnicah bodite zelo previdni, saj bo bombaž izstopil iz vrat pred vami, ko pridete do dna. Takoj naredite varnostno kopijo, da ne boste izgubili ogromne količine zdravja, in uporabite orožje z metami (metano ali pištolo), da ga detonira, če vam še naprej sledi.

Zdaj, ko bombnika ni več, preverite dvojna vrata, da jih odprete s ključi v kleti in se po stopnicah spustite do zamazanega skladišča C. Ko pridete na dno stopnic, bodite pozorni na zemljevid, saj lahko pride do virusne zasede (dva od njih). V prvi sobi je ventil, ki ga lahko obrnete, da očistite vodo na tleh.

Še en bombnik in zagrizenec za tla bosta čakala le malo navzdol po hodniku, zato se previdno pomaknite naprej. Ko bodo oskrbljeni, vstopite na označena vrata, da se ponovno združite z Jade.

Odpravite Raisove nasilnike

Po prizoru z Jade se bodo k vam zbrali trije razbojniki. Doslej bi morali imeti več kot dovolj prakse pri ravnanju z njimi, zato jih razčistite. Ko končate, ne pozabite vzeti orožja.

Zapustite šolo

Označena vrata na zadnji strani sobe vas bodo znova vodila na prosto. Ko odidete, boste drugič naleteli na nenavadno zeleno, okuženo.

Dobimo se z Jade nazaj pri stolpu

Ko boste ponovno prevzeli nadzor, bo noč, zato je odvisno od vas, če se želite odpraviti v najbližjo varno hišo in prespati celo noč ali pa se namesto tega vrniti v stolp. Ko vstopite v stolp, se bo cilj spremenil.

Pogovorite se z Rahimom o panju

Rahim bo čakal na strehi stolpa in se pogovarjal z vami. Odpravite se tja gor za klepet.

Pogovorite se z Zerejem o nenavadnem okuženem v šoli

Zere je tokrat pravzaprav v stolpu, zato se spustite nekaj nadstropij in odkrijte nekaj več o nenavadni zeleni okužbi, znani kot 'vijaki'.

Pogovorite se z intendanto o vijakih

Vrnite se v pritličje in se odpravite izvedeti, kje se nožnice družijo ponoči.

Ponoči se prilepite blizu vijaka in vzemite vzorec tkiva

Upam, da so vam všeč nočni izleti, saj je čas, da se spopademo s pokrovom. Če pregledate svoj zemljevid, boste blizu stolpa opazili napajalno polje. Označite ga s točko poti po meri in začnite svoj pristop. Ko pridete, boste morali hitro in tiho spustiti vijak, da se izognete rojstvu, zato se prepričajte, da imate pri roki dobro orožje za bližnji boj. Izogibajte se preganjanju za vsako ceno, saj bo bolterja nemogoče ujeti, če je prestrašen in začne teči.

Naj Zere pregleda vzorec

Pojdite nazaj v stolp (spremenite ga v dnevno, da bo naslednji razdelek misije veliko lažji) in izročite vzorec. Tu boste dobili precej dolg prizor.

Rahima poiščite na nadvozu

Če tega niste videli, še niste gledali filma o zombijih. Rahim se je odločil uresničiti svoj načrt in presenetiti, joške so postale nagnjene navzgor. Zdaj je na vas, da ga rešite. Ponovno prečkajte mesto in se povzpnite na nadvoz, da poiščete trupla, ki jih je treba preveriti.


Preverite zadnjo točko stika z Rahimom

Preglejte trupla

Preglejte telesa, raztresena naokoli, da ugotovite izrazito pomanjkanje Rahima.

Rahim preverite v stavbah železniške postaje

S strehami varno pridite do označenega skladišča in spustite navzdol, da hitro vstopite v označena vrata.

Poiščite Rahima

Ubijte sovražnike v bližini železniške proge

Najprej morate očistiti bližnje območje zombijev, preden poiščete Rahima. V enem od vlakov boste lahko odprli vrata. Ko ga poskušate odpreti, bo krastača skočila na streho vagona, vi pa se boste samodejno pokriti. Ko ponovno prevzamete nadzor, pohitite krastačo čim hitreje in jo spustite, da zmanjšate škodo zaradi kislega pljuvanja. Ko je mrtev, odprite vrata avtomobila in poiščite Rahima notri.

Bombe postavite v hlapno gnezdo (čas - 3:30)

Ima še kdo kakšen slab občutek glede tega? Za hlapno gnezdo morate zažgati gumo. Igra bo zapravljena 15 sekund, preden vam pokaže oznako za vhod v kanalizacijo, ki vodi do gnezda (osvetljena je z rdečo lučjo ob Rahimovem vlaku). Ko se pojavi, sprintajte zanj in se spustite v motno vodo spodaj. Ne pozabite, da je v tem razdelku več govora o hitrosti in ne o ubijanju vseh sovražnikov. Edini sovražniki, ki jih morate vsekakor ubiti, so virusi, saj vas bodo sicer nenehno napadali v hrbet.

Potopite se iz vode in se povzpnite po lestvi naprej. Pojavili se boste v bližini cevi, osvetljene z modro UV svetlobo, to je vhod v gnezdo. Skozi njo nadaljujte naravnost v stavbo. Skočite po klančini, da dosežete drugo stopnjo. Tu vas bo verjetno napadel osamljen virus, zato ga hitro vzemite in potujte skozi osvetljeno sobo, da bi našli strop v sobi mimo tega.

Povzpnite se in nadaljujte skozi edina odprta vrata, če lahko šprintate mimo goonja. Morda bi bilo vredno tukaj zmetati nekaj petard ali drugega motečega predmeta, saj boste morali bombo postaviti na enega od stebrov v sobi z goonjem (na stebru, ki ga potrebujete, lahko vidite oris bombe). Postavite ga in stecite v sobo proti jugu, da poiščete stopnišče, ki vodi navzgor.

Na stopnicah bo delno stopil bombnik, zato se prepričajte, da ste pripravljeni nanj. Če vas to ubije, se ne bo več pojavil, ko boste to poskusili. Sprint po hodniku na vrhu stopnic in po betonskih tramovih pobegnite do vrat na steni na vaši levi. V tej sobi bo virusni in več grizljajev (zombiji). Uporabite svoje petarde, če jih imate za odvračanje pozornosti od sovražnikov ali pa samo stegnite do stebra z orisom bombe in ga posadite.

Nadaljujte mimo stebra in mimo goonja na zadnji strani velike sobe in padejte v luknjo v naslednji sobi spredaj. Nadaljujte naprej in ugotovili boste, da manjka velik del stene. Skočite iz tega na tla spodaj in poglejte v smeri označevalca, da opazite cev, skozi katero ste vstopili, ko ste prispeli v gnezdo. Izstopite skozi njo in šprintajte v kanalizacijo, da bo prišla izven dosega bombe. Uf, to je bilo blizu.

Pomagajte Rahimu priti nazaj v stolp

Wow, Crane lahko govori pod vodo (če padeš v kanalizacijo, medtem ko še vedno uporabljaš radio). Zaplavajte nazaj po kanalizacijski cevi in ​​se povzpnite, da Rahimu sporočite dobro novico.

Pogovorite se z Brecken o Rahimovi smrti

No, zdi se, da se je vrnilo v Tower, da bi ljudem povedali. Pojdite nazaj v stolp in se pogovorite z Brecken o tem, kaj se je zgodilo, da se misija konča.