Izšel je novejši igralec Super Mario Bros. DS Romhack

mario 1218.jpg

Z orodjem, imenovanim New Super Mario Bros. Editor, je skupina oboževalcev izdala nekakšno oboževalsko igro, ki jo imenujejo Novejši Super Mario Bros. DS . Ta igra je v obliki popravka za datoteko DS ROM izvirne igre. To lahko nato na primer predvajate na računalniku.

To je precej obsežen projekt, ki bolj spominja na psevdo nadaljevanje v slogu Nintendo kot na novost. Ima 80 stopenj, osem svetov in je celo opremljen z vizualnimi spremembami in novo glasbo. Ta ekipa je odgovorna tudi za podoben projekt, izdan pred nekaj leti, imenovan Novejši Super Mario Bros. Wii . Ekipa je izdala napovednik za projekt, prenos pa je seveda na voljo brezplačno. Ugotoviti, kako ga zagnati, je iz očitnih razlogov odvisno od posameznika.

V drugih ambicioznih Super Mario Novice o vdoru v ROM, ločen projekt, imenovan Super Mario Land 2 DX izšla tudi ob koncu leta 2017. Ta projekt je kramp klasike Game Boy Dežela Super Mario 2: Šest zlatih kovancev , ki igri doda barvo.

Zdi se, da Nintendo po emulacijskih vdorih ne gredo tako agresivno kot polne igre oboževalcev, od tega pisanja pa sta oba popravka še vedno lahko dostopna.

Vir: Kotaku