Najboljše igre s skritimi predmeti 2023

Iščete zabavno in brezplačno priložnostno igro uganke? Pridružite se nam, ko predstavljamo najboljše igre skritih predmetov na Steamu in drugih platformah.

  Najboljše igre s skritimi predmeti Oglejte si ponudbe Amazon Black Friday [DANES]

Če ste razpoloženi za nekaj priložnostne računalniške igre , so igre s skritimi predmeti vedno odlična možnost, saj so na splošno sproščene izkušnje z ljubkimi umetninami.

Dandanes je mehaniko skritih predmetov mogoče najti v najrazličnejših zvrsteh, vendar je najbolj vidna v uganka in pustolovske igre .

Da bi olajšali iskanje, tukaj izpostavljamo najboljše igre skritih predmetov na Steam, PlayStation, Xbox in Nintendo Switch.

To vključuje brezplačne igre s skritimi predmeti za osebni računalnik in nove igre s skritimi predmeti, ki jih je vredno dodati v svojo zbirko!

Začnimo torej brez nadaljnjega odlašanja!

Sorodno: Najboljše prikupne igre 2022 Najboljše sproščujoče igre 2022 Najboljše detektivske igre 2022

Zgradba, polna mačk

Platforme: Windows, Switch, Linux

Glede na to, kako spretne so mačke pri skrivanju, se zdijo kot naravni primerni za igro skritih predmetov, kot je npr. Zgradba, polna mačk .

V tej igri se znajdete v petnadstropni stavbi, posejani s čudovitimi mačkami, ki so se ugnezdile v različnih skrivališčih.

Najti vseh 300+ je lahko velik izziv, a če vam to uspe, predlagamo, da nadaljujete z ustvarjalčevim naslednjim naslovom, Grad poln mačk .

The Past Within

Platforme: Windows, Mac, iOS, Android

Ne zgodi se pogosto, da dobimo igro skritih predmetov, zasnovano okoli sodelovanja, ustvarjanja The Past Within izjemno edinstven v tem žanru.

Izdelala jo je ista ekipa, ki stoji za serijama ugank Rusty Lake in Cube Escape, dva igralca pa sodelujeta pri odkrivanju skrivnosti, ki presega prihodnost in preteklost.

Ker je vsak igralec omejen samo na svoj svet, sta opazovanje in komunikacija ključnega pomena za iskanje skritih predmetov in reševanje posamezne uganke.

Nesmrtnost

Platforme: Windows, Xbox Series X/S, Mac, iOS, Android

Najbolje kategoriziran kot interaktivna fikcija, FMV igre so v veliki meri zgodbe, ki temeljijo na zgodbah in v določeni meri vsebujejo mehaniko skritih predmetov.

Eden naših najljubših je Nesmrtnost , igra FMV, ki se osredotoča na vzhajajočo filmsko zvezdo, katere kariera je bila prekinjena, potem ko je skrivnostno izginila, preden je bil objavljen kateri koli njen film.

Igra vas zadolži, da sestavite, kaj se je zgodilo, tako da prebrskate obnovljene posnetke, izberete ključne predmete in poiščete povezave.

TOEM

Platforme: Windows, PS5, Switch

Uporaba fotografije kot naprave za okvirjanje pri igranju skritih predmetov, TOEM je izstopajoč neodvisni naslov, ki je na voljo z dovoljenjem Something We Made.

V njem se vaš lik odpravi na očarljivo pustolovščino, da bi razkril skrivnosti ročno narisanega črno-belega sveta, polnega nenavadnih bitij.

Mnogi od njih imajo težavo ali izziv, ki ga morate rešiti s fotografiranjem določenih predmetov, od katerih jih je veliko težko najti brez pravega kota.

Milo in srake

Platforme: Windows, Mac, iOS, Android

Milo in srake je drugo igra z mačkami ki prepleta mehaniko skritih predmetov v zdravo pustolovščino pokaži in klikni.

V njem spremljamo titularno mačko Milo, potem ko se izgubi med preganjanjem jate nadležnih srak in se poskuša vrniti domov.

Njegovo potovanje ga popelje skozi živahne ročno narisane vrtove, polne ugank, ki od vas zahtevajo iskanje skritih predmetov za napredovanje.

Ko je bila preteklost okoli

Platforme: Windows, PS4, Xbox One, Switch, Mac

Naslednja na našem seznamu zabavnih iger skrivanja predmetov, Ko je bila preteklost okoli je čustveno nabita ugankarska pustolovščina o ljubezni in prepuščanju.

Zgodba spremlja Edo, dekle v zgodnjih dvajsetih, ki se počuti izgubljeno in najde tolažbo v srečanju in zbliževanju z moškim, imenovanim 'Sova'.

Njihova grenko-sladka zgodba se odvija skozi vrsto spominov z nepovezanimi sobami, ki ponujajo namige, uganke in nadrealistična okolja, ki jih lahko raziščete.

Labyrinth City: Pierre The Maze Detective

Platforme: Windows, Switch, iOS

Če ste razpoloženi za igro skritih predmetov s klasičnim ročno narisanim videzom in občutkom, Mesto labirint morda ravno popolna igra za vas.

Prirejeno po seriji otroških knjižnih uspešnic Pierre The Maze Detective prikazuje glavnega lika na misiji, da najde ukradeni kamen iz labirinta.

Pierrejevo potovanje ga popelje na svetovno avanturo, polno ekscentričnih likov, smešnih ugank in množice skritih skrivnosti.

Mrtev sem

Platforme: Windows, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, Switch

Če nadaljujemo, naš naslednji predlog je Mrtev sem , pustolovska uganka s skritimi predmeti neodvisnega razvijalca Hollow Pond.

Zgodba te igre se osredotoča na muzejskega kustosa, ki umre, preden se ponovno sreča z duhom svojega psa in odkrije katastrofo, ki bo zadela njegov otoški dom.

Skupaj sta se odločila preprečiti izbruh otoškega vulkana z reševanjem starodavnih skrivnosti, ki zahtevajo pogled v notranjost predmetov in ljudi, da bi razkrili njihovo vsebino in spomine.

Precejšnje

Platforma: Windows

Precejšnje je sproščujoča ugankarska igra, ki združuje igro skritih predmetov z edinstveno mehaniko spreminjanja velikosti, ki vidi, da rastete in krčite predmete za reševanje ugank.

Vsaka raven je predstavljena kot minimalistična diorama z različnimi temami in predmeti z nizkimi poli, s katerimi je mogoče manipulirati, da sprožijo dogodek.

Osnovna igra vključuje 38 stopenj skupaj s peščico brezplačnih razširitev in skrivnih, ki jih lahko odklenete z iskanjem skritih želv v vsaki diorami.

Skrito skozi čas

Platforme: Windows, PS4, Xbox One, Switch, Mac, iOS, Android

Še ena zabavna igra skritih predmetov, ki vam omogoča, da odklopite svoje možgane in za nekaj ur poselite različne svetove, je Skrito skozi čas od Rogueside.

V njem imate nalogo, da poiščete vsakdanje predmete v prizorih, ki so jih navdihnila različna obdobja skozi zgodovino, od katerih je vsako upodobljeno v svetlih in barvitih ročno narisanih umetninah.

Na voljo so štiri zgodovinske dobe, ki jih lahko igrate, kot tudi urejevalnik zemljevidov, ki vam omogoča ustvarjanje lastnih ravni in brskanje po tistih, ki so jih naredili drugi igralci.

Mačke v času

Platforme: Windows, iOS, Android

Ohranjanje z potovanje skozi čas tema, Mačke v času je uganka s skritimi predmeti, ki vas spodbuja k raziskovanju 3D dioram, razporejenih po različnih časovnih obdobjih.

Cilj igre je poiskati vsako pogrešano mačko, ki je bila prepeljana iz znanstvenikovega laboratorija med neuspelim poskusom.

Podobno kot pri drugih vnosih na tem seznamu so ravni polne ljubkih živali, ki jih je treba srečati, zadovoljivih predmetov, s katerimi se je treba ukvarjati, in smešnih ugank, ki jih je treba rešiti.

Hidden Folks

Platforme: Windows, Switch, Mac, iOS, Android

Predstavljen v preprostem, a osupljivem črno-belem ročno narisanem umetniškem slogu, Hidden Folks je priložnostna igra skritih predmetov, ki je ne smete zamuditi.

Ponaša se z 32 območji s 300+ tarčami, ki jih lahko poiščete tako, da kliknete predmete in sprožite edinstvene interakcije s podrobnimi zvočnimi učinki.

Igra ima zdravo vzdušje, ki je zelo primerno za žanr in vam omogoča, da prejmete namige, če se znajdete na določenem predmetu.

Vetrovni vrhovi

Platforme: Windows, PS4, Xbox One, Switch

Naš naslednji predlog za igre skritih predmetov je Vetrovni vrhovi , ugankarsko raziskovalno igro s pokaži in klikni, ki jo je razvil in objavil Actoon Studio.

Zgodba te igre sledi skupini tabornikov, ki odkrijejo zemljevid, ki jih vodi do čarobnega dela gozda, polnega skrivnosti.

To se spremeni v igranje iskanja predmetov, ki obsega 10 ročno narisanih risanih ravni, za katere boste potrebovali približno 2 uri.

Majhne dežele

Platforme: Windows, Switch

Ustvaril Hyper Three Studio, Majhne dežele vam zada nalogo, da poiščete razlike med dvema skoraj enakima dioramama z nizkimi poli.

To naredite tako, da vsako od njih zasukate pod kotom, povečate in pomanjšate ter primerjate obe sliki, da ugotovite nedoslednosti med njima.

Gre za zanimivo vrtenje igranja skritih predmetov, ki ga dodatno dopolnjujejo dinamične interakcije in velika raznolikost tem s čudovitim okoljem.

100 skritih žab

Platforma: Windows

Če vam iskanje skritih mačk ne pomaga, potem bo morda brezplačna igra skritih predmetov o iskanju risanih žab ustrezala temu.

To je točno tisto, za kar se prijavite, ko prenesete 100 skritih žab , zabaven in majhen ročno narisan indie naslov Anatolija Loginovskega.

V njem vas spustijo v čarobni črno-beli gozd, kjer boste morali izbrati skrite dvoživke, da bi svetu dodali barvo.

Witch It

Platforme: Windows, Xbox One

Witch It je še ena neodvisna igra, ki daje svoj pridih igranju skritih predmetov z vključitvijo elementov, ki jih najdemo v lovu na pripomočke, skrivalnice , in igre PvP.

Vsaka tekma vidi dva igralca, ki se pojavita kot čarovnica ali lovec, s ciljem, da se preoblečete v rekvizit, medtem ko vas drugi igralec poskuša najti.

To je podrobneje izpopolnjeno z dodatkom pasti in orodij, s katerimi lahko Lovec poskusi zaznati, upočasniti in na koncu ujeti čarovnico.

Soba 4: Stari grehi

Platforme: Windows, iOS, Android

Čeprav serija The Room ni povsem igra skritih predmetov, je vedno dajala velik poudarek iskanju predmetov za reševanje. uganke iz sobe pobega .

Stari grehi je eden najboljših vnosov v franšizi in vsebuje bolj izpopolnjeno pripoved, ki se vrti okoli pogrešanega inženirja in njegove žene.

V njej se odpravite reševati uganke z zbiranjem namigov, uporabo pripomočkov in razkrivanjem skrivnih poti v stari skrivnostni hiši za punčke.

Pravi strah: Zapuščene duše

Platforme: Windows, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, Switch, Mac

Ne zgodi se pogosto, da vidite igre skritih predmetov na temo grozljivk, kot je npr Pravi strah: Zapuščene duše .

Ta zgodbasto bogata pustolovska igra, ki zajema dva dela, se prodaja kot psihološki triler, poln številnih preobratov.

Podobno kot The Room se igranje osredotoča na analizo okolij, da bi našli namige in predmete, ki vam bodo pomagali napredovati in odkriti skrivnost.

Večer: Slovanska bajka

Platforme: Windows, Linux, Mac, iOS, Android

Nekaj ​​tako prijetnega in vabljivega je v tem, da se zavijete v toplo odejo in se usedete v dobro igro skritih predmetov.

In medtem ko Večer: Slovanska bajka ni tako stara kot naslovi, ki pridejo na misel, ko naštevamo »klasične« igre s skritimi predmeti, se njena predstavitev popolnoma ujema.

Postavljen v čarobni svet, kjer ljudje in mitska bitja sobivajo, vas vidi, da raziskujete 43 živahnih prizorov, medtem ko ste na iskanju rešitve sveta pred zlimi silami.

Mračne legende: Zapuščena nevesta

Platforme: Windows, PS4, Xbox One, Switch, Linux, Mac, iOS, Android

Mračne legende: Zapuščena nevesta je še ena igra skritih predmetov s klasičnim videzom in občutkom, ki prihaja od priljubljenega žanrskega razvijalca/založnika Artifex Mundi.

Tako kot Eventide tudi zgodba postavlja svet, poln legend, magije in skrivnosti, ki ga lahko raziščete in razkrijete v 14 prizorih in 24 mini igrah.

Vsak ima ljubeče ročno poslikane lokacije z atmosferskimi temami, kot so mračni gozdovi, prepovedani templji in zapuščeni gradovi.