Najboljše igre, kot je zadovoljivo

Želite več iger za gradnjo baz in avtomatizacijo? Oglejte si ta seznam najboljših iger, kot je Satisfactory, za Steam, PlayStation, Xbox in Nintendo Switch.

  Najboljše igre, kot je zadovoljivo

Začetek v igre za gradnjo baze kot Zadovoljivo ni vedno enostavno, ko strmite v kopico neumnih jedilnikov, materialov za izdelavo in delovnih miz.

K sreči je veliko iger za ustvarjanje in avtomatizacijo odgovornih za to, saj vključujejo vadnice in glosarje v igri, ki vas vodijo na poti.

Na tem seznamu želimo razširiti vašo knjižnico iger s poudarjanjem najboljše igre, kot je Satisfactory na Steam, PlayStation, Xbox in Nintendo Switch.

Na koncu boste imeli veliko novih alternativ za igre, podobne Satisfactory, ki vam bodo pomagale odpraviti srbečico odprtega sveta pri ustvarjanju in izdelavi.

Sorodno: Zadovoljiv vodnik: Nasveti in triki za začetnike Zadovoljiv vodnik: Kako nastaviti igro za več igralcev Najboljše računalniške igre Sandbox 2022

Tektonika

Platforma: Windows

Prvi vnos na našem seznamu iger, kot je Satisfactory, je Tektonika , nov prvoosebni naslov o tovarniški zgradbi, ki so ga razvile in izdale Fire Hose Games.

V njej so igralci zadolženi za raziskovanje jam pod površjem tuji planet za zbiranje virov, rudarjenje mineralov in ustvarjanje proizvodnih linij.

Podobnosti med Techtonico in Satisfactory so zelo opazne, od njegove živahne znanstvenofantastične estetike do avtomatiziranega igranja.

Techtonica podpira tudi spletno igranje za več igralcev, kar vam omogoča, da se združite s prijatelji pri raziskovanju novih tehnologij, raziskovanju skrivnosti in gradnji tovarne svojih sanj.

Planet Crafter

Platforma: Windows

Naše naslednje priporočilo za odprtega sveta zabava za preživetje je Planet Crafter , vesoljska igra za teraformiranje in ustvarjanje, ki je trenutno v zgodnjem dostopu Steam.

Osnovna predpostavka te igre je, da ste astronavt, poslan na sovražen planet v upanju, da ga boste v prihodnosti naredili primernega za življenje ljudi.

Če želite izpolniti svojo nalogo, se boste morali naučiti, kako preživeti na planetu, tako da najprej zgradite bazo in ustvarite dovolj kisika, toplote in pritiska, da ustvarite biosfero.

Tako kot pri Satisfactory tudi to zahteva, da greste ven in pobirate različne materiale, da stvari tečejo gladko in počasi širite svoje delovanje.

Factorio

Platforme: Windows, Switch, Mac, Linux

Preprosto ena najboljših iger za upravljanje virov, kot je Satisfactory, Factorio ali ste vzeli neizkoriščene peskovnike in jih spremenili v avtomatizirane proizvodne raje.

Začne se tako, da vaš lik spustijo na tuj planet, kjer se bodo morali prebiti z ročnim sekanjem dreves, rudarjenjem rud in gradnjo strojev.

Vendar pa ne bo minilo dolgo, preden se bodo vaše inženirske sposobnosti izboljšale in boste lahko avtomatizirali svoje tekoče linije za sprostitev novih tehnologij.

Seveda, tako kot v Satisfactory, niso vse lokalne prostoživeče živali preveč navdušene nad vašo dejavnostjo in bodo pogosto brez poziva napadle vas in vašo bazo.

Tehničnost

Platforma: Windows

Tehničnost je še ena nova igra za ustvarjanje v prvi osebi, kot je Satisfactory, ki igralcem omogoča uporabo zmogljivih orodij za gradnjo hitrejših in večjih projektov.

V njem prevzamete vlogo a mestni graditelj zadolžen za oblikovanje gradbenih blokov in pohištva za tovarne ter teraformiranje sveta za ustvarjanje cest in mest.

Ko boste v igri nekoliko napredovali, boste pridobili možnost uporabe vozil za potovanje po odprtem svetu in doseganje novih območij.

Vse to je mogoče doseči povsem sam, čeprav vam Technicity daje tudi možnost igranja s prijatelji prek spletnega sodelovanja.

Kapetan industrije

Platforma: Windows

Mešanje kolonije in tovarniške simulacije, Kapetan industrije je strateška avtomatizirana igra o spreminjanju majhne naselbine preživelih v industrijski imperij.

Začenši z zapuščenim otokom, si igralci prizadevajo za gradnjo tovarn, raziskovalnih laboratorijev in na koncu vesoljskega programa za napredek svoje civilizacije.

To zahteva veliko raziskav o različnih tehnologijah, ki vam bodo omogočile izdelavo učinkovitejših tovarn in oblikovanje toka zgodovine.

Podobno kot Satisfactory, se igranje Captain of Industry skrči na gradnjo, rudarjenje, kmetovanje in raziskovanje ter upravljanje dnevnih potreb vaših ljudi.

Program Dyson Sphere

Platforma: Windows

Kar zadeva obsežne igre za avtomatizacijo vesolja, kot je Satisfactory, Program Dyson Sphere je rez nad ostalimi.

V njem igrajte kot vesoljski inženir, ki mu je dodeljena izgradnja ogromnih zvezdnih struktur, ki lahko absorbirajo sončno energijo in jo pretvorijo v energijo za mater Zemljo.

Tako kot Satisfactory je velik del poudarka na avtomatizaciji proizvodnje poleg medzvezdnih transportnih in logističnih sistemov.

Kjer program Dyson Sphere pretrese stvari, je njegova uporaba proceduralnega generiranja, ki zagotavlja, da nobena seja ne poteka povsem enako.

Tovarniško mesto

Platforme: Windows, Mac

Tovarniško mesto je še ena igra, podobna Satisfactory, ki se vrti okoli gradnje, avtomatizacije in optimizacije velikanske tovarne v 3D odprtem svetu.

Vsebuje široko paleto orodij in strojev za to, vključno s tekočimi trakovi, vlaki, žlebovi, cevmi in zračnimi ladjami, ki jih upravljajo delavci.

K sreči vaši civilizaciji ni treba skrbeti za vdor sovražnikov ali zmanjševanje virov hrane, kar vam omogoča, da se osredotočite samo na izboljšanje svojih dobavnih verig.

Ker lahko stroški nadgradenj včasih postanejo visoki, boste morali raziskati vsako pot, ki vam je na voljo, vključno s prodajo blaga v bližnje vasi in širjenjem svojih meja.

Timberborn

Platforme: Windows, Mac

Naslednji na našem seznamu je Timberborn , graditelj mest, ki je trenutno v zgodnjem dostopu Steam in vam daje vodenje kolonije arhitekturno nadarjenih bobrov.

Cilj igre je kopičiti dovolj hrane in vode, da bo vaša kolonija preživela v mokrih in sušnih sezonah, hkrati pa razvijati tehnologijo za odklepanje novih funkcij.

To storite tako, da najprej izberete eno od dveh frakcij bobrov: naravi prijazne Folktails ali vedno marljive Iron Teeth, preden se odpravite v gozd in začnete svoje potovanje.

Ko boste dobro razumeli osnovne sisteme igre, boste prešli na izdelavo bolj sofisticiranih strojev in dragoceni les in kovino spremenili v vodna kolesa, žage, drobilnike in motorje.

Hydroneer

Platforma: Windows

Če uživate v vidikih zbiranja virov igralne zanke Satisfactory, potem Hydroneer je vredno preveriti zaradi njegovega hiperosredotočenega pristopa k rudarjenju in teraformiranju.

V njem vam je dana naloga, da preoblikujete svet, da ustvarite obsežna jamska omrežja, kamnolome in blatne gore v upanju, da boste pospešili proizvodnjo in pridobivanje materialov.

Gradnja se opira na modularni sistem, ki omogoča veliko svobode in prostora za ustvarjalnost pri oblikovanju lastne mreže cevi za nadzor vodnega tlaka in pogon strojev.

Seveda lahko vse zbrane vire izkoristite za izdelavo novih vrst materiala, orožja in okraskov, ki bodo vaši bazi dali nekaj šarma in osebnosti.

InfraSpace

Platforma: Windows

InfraSpace je še en znanstvenofantastični graditelj mest, ki ima podobnosti z igrami, kot je Satisfactory, kjer je treba sredstva prevažati z ene lokacije na drugo.

Osnovni cilj je zgraditi utopijo ekstrasolarne učinkovitosti, začeti iz nič in napredovati do vzpostavitve rudarskih in proizvodnih operacij.

Da bo vaša dobavna veriga potekala nemoteno, boste morali določiti transportne poti za vozila, ki bodo vlekla tovor od A do B, ne da bi zamudili korak.

V praksi se to na koncu zdi nenavadno podobno Satisfactoryjevi mreži špagetov s tekočim trakom zapletenih, skoraj labirintu podobnih montažnih linij.

Astroneer

Platforme: Windows, PS4, Xbox One, Switch

Podobno kot zadovoljivo, Astroneer spusti igralce v živahne peskovnike vesoljcev z osnovnimi orodji in željo po raziskovanju okolice.

Igranje se vrti okoli edinstvenega sistema oblikovanja, ki vam omogoča ustvarjanje mreže raziskovalnih postaj in elektrarn skupaj s privezanimi kisikovimi linijami, da vaš lik ostane živ.

Poleg tega ima Astroneer pištolo za terraformiranje, ki vam omogoča spreminjanje terena in olajšanje navigacije po bazah ter raziskovanje podzemnih jam.

Zbrane vire lahko uporabite za razširitev svoje baze z novimi orodji za proizvodnjo in prečkanje, vključno z izdelljivimi kopenskimi in vesoljskimi vozili, ki lahko hitro pokrijejo več zemlje.

Vesoljski inženirji

Platforme: Windows, Xbox One

Če želite igro v peskovniku, kot je Satisfactory, ki se enakomerno razdeli na inženiring, gradnjo, raziskovanje in igranje preživetja , potem Vesoljski inženirji je odlična alternativa.

Ta naslov peskovnika, ki ga je razvila in izdala Keen Software House, vključuje igralce, ki sodelujejo pri gradnji vesoljskih ladij, postaj, postojank in vsega drugega, kar bi astronavt kdaj potreboval.

Vendar pa vzpostavitev in delovanje struktur zahteva veliko truda s strani igralca, saj morate potovati na različne planete in raziskovati, da bi našli potrebne vire za preživetje.

Vaše trdo delo je poplačano z možnostjo izdelave mehansko natančnih posod, ki izgledajo kul, kar bo poenostavilo vaše potovanje in proizvodne metode.

Pisarniki

Platforma: Windows

Glede na to, koliko Satisfactory se vrti okoli simulirani sistemi , zakaj ne bi poudarili še ene igre za gradnjo baze, ki počne enako?

Označen kot zapletena izkušnja preživetja v vesoljski znanosti, Pisarniki vidi do 10 igralcev, ki se združijo, da zgradijo in upravljajo razpršene postaje na več planetih.

Tako kot Satisfactory je velik poudarek na zbiranju virov in avtomatizaciji proizvodnih verig z uporabo programabilnih strojev, ki jih najdete po vsem svetu.

Medtem ko je krivulja učenja Stationeers lahko res strma, bi morali z malo vaje, potrpežljivosti in nekaj video vadnicami hitro začeti delovati.

Mindustry

Platforme: Windows, Linux, Mac, iOS, Android

Mindustry je še ena igra, podobna igri Satisfactory, ki združuje upravljanje virov z obrambni stolp elementi igranja.

V njem se igralci lotijo ​​izdelave dovršenih baz z uporabo omrežij tekočega traku za transport vsega streliva in materialov skupaj s kupolami, da jih branijo pred sovražnimi napadalci.

Igra vključuje zmogljivo orodje za ustvarjanje zemljevidov, ki vam omogoča, da ustvarite zelo različna začetna okolja, ki jih je mogoče še dodatno spreminjati.

To vam omogoča, da olajšate ali otežite izkušnjo s spreminjanjem lokacije rud, rek in celo sovražnikov po vsem svetu.

Infinifactory

Platforme: Windows, PS4, Mac, Linux

Za zaključek našega seznama vabimo ljubitelje Satisfactory, da si ogledajo peskovnik Zachtronics puzzle igra Infinifactory če še niso.

Osrednja zanka igre je izdelava in sestavljanje izdelkov, ki izpolnjujejo standarde kakovosti vaših vesoljskih gospodarjev, pri čemer morebitne napake vodijo v vašo 'ukinitev'.

To se odvija v kampanji, ki temelji na zgodbah, s 50+ ugankami, zvočnimi dnevniki in drugim, kar lahko raziščete, medtem ko si prizadevate optimizirati svoje tovarniške operacije.

Poleg tega Infinifactory ponuja odprti način peskovnika in podporo Steam Workshop, kjer lahko igralci ustvarjajo, delijo in igrajo uganke po meri.