Najboljši brezžični usmerjevalniki pod 50 USD (mnenja 2022)

Iščete cenovno ugoden usmerjevalnik za izboljšanje pokritosti domačega omrežja Wi-Fi? Oglejte si ta vodnik za nakup za seznam najboljših usmerjevalnikov pod 50 $.

AvtorSamuel Stewart 4. januarja 2022 Najboljši brezžični usmerjevalniki do 50 let

Pokritost vašega celotnega doma s stabilnim brezžičnim signalom je težko doseči z enim usmerjevalnikom, še posebej, če je premalo močan.

Na srečo je mogoče povečati in razširiti signal z malo pomoči preprostega, cenovno dostopnega brezžični usmerjevalnik .

V tem nakupovalnem vodniku vam bomo predstavili štiri najboljši usmerjevalniki, ki jih lahko dobite za manj kot 50 $ – idealen način za izboljšanje pokritosti Wi-Fi brez porabe ogromne količine denarja.

KazaloPokaži

Prejšnji

Asus RT-N12

najboljši usmerjevalnik pod 50 dolarjev
 • Dobra pokritost
 • Eleganten dizajn
 • Odlična vrednost za denar
Glej Cena

Šotor N301

najboljši proračunski usmerjevalnik
 • Izjemno ugoden
 • Čist in kompakten dizajn
Glej Cena Naslednji najboljši usmerjevalnik pod 50

Šotor N301

Protokol Wi-Fi: 802.11b/g/n
Dvopasovni: Ne

Glej Cena

Prednosti:

 • Zelo ugodno
 • Kompaktna zasnova

Slabosti:

 • Ne more obvladati velikih površin ali preveč naprav
 • Ni najbolj zanesljivf

O usmerjevalniku

Prvi na našem seznamu je majhen in diskreten usmerjevalnik Tenda, N301 . To je daleč najbolj kompakten in cenovno najugodnejši usmerjevalnik na seznamu, vendar to ne pomeni, da je slabši izdelek.

Ta mali usmerjevalnik je idealna izbira za pokrivanje manjših območij, morda če imate slabo pokritost v eni sami sobi, ki jo želite izboljšati. Vendar pa ni izjemno zmogljiv in nima nobenih izstopajočih funkcij.

Specifikacije:

Podprti protokoli Wi-Fi 802.11b/g/n
Pretok podatkov 11/54/300 Mbps
Podprte frekvence 2,4 GHz
Antene 2,5 dBi
WPS da
Dimenzije 5×3,5×1 in
Utež 4,3 oz

Naše misli

Če je vse, kar iščete, preprost usmerjevalnik brez nepotrebnih stvari, potem bi Tenda N301 dobro ustrezala vašim potrebam. Lahko ga postavite tako rekoč kamor koli in je v celoti sposoben ravnati z več napravami hkrati.

Če pa morate pokriti več prostorov ali imeti kar nekaj naprav, ki morajo imeti dostop do stabilne povezave na širšem območju, potem bi verjetno želeli dobiti zmogljivejši usmerjevalnik. Poleg tega se dolgoročno ni izkazal za najzanesljivejšega usmerjevalnika, zato bi se lahko vlaganje malo več v prihodnosti izplačalo.

najboljši usmerjevalnik pod 50 dolarjev

Protokol Wi-Fi: 802.11b/g/n
Dvopasovni: Ne

Glej Cena

Prednosti:

 • Cenovno dostopne
 • Kompaktna zasnova
 • Zelo zanesljiv

Slabosti:

 • Ne more obvladati velikih površin ali preveč naprav

O usmerjevalniku

Naslednja rešitev prihaja od TP-Link in je zelo podobna zgornjemu izdelku Tenda, saj je tudi preprost, kompakten usmerjevalnik s precej enakimi specifikacijami.

Vendar, kot se pogosto zgodi, je izdelek, ki ga ponuja bolje uveljavljeno in bolj priznano podjetje, ponavadi bolje izdelan in se na splošno izkaže za bolj zanesljivega. Točno tako je pri TL-WR841N , in glavni razlog, zakaj je na tem seznamu.

Specifikacije:

Podprti protokoli Wi-Fi 802.11b/g/n
Pretok podatkov 11/54/300 Mbps
Podprte frekvence 2,4 GHz
Antene 2,5 dBi
WPS da
Dimenzije 5,1×1,3×7,6 palca
Utež 8,8 oz

Naše misli

Kot že omenjeno, je ta usmerjevalnik TP-Link precej podoben usmerjevalniku Tenda. Vendar pa ponuja boljšo kakovost izdelave in večjo zanesljivost, tako glede samega izdelka kot glede podpore strankam.

Pri učinkovitosti ni bistvenih razlik, zaradi večje življenjske dobe in zanesljivosti pa priporočamo, da vložite nekaj dodatnih dolarjev, razen če res ne ščepate penijev.

najboljši poceni usmerjevalniki

Asus RT-N12

Protokol Wi-Fi: 802.11b/g/n
Dvopasovni: Ne

Glej Cena

Prednosti:

 • Odlična pokritost signala
 • Idealno za pokrivanje več prostorov
 • Eleganten dizajn

Slabosti:

 • Velika in težka v primerjavi z drugimi modeli

O usmerjevalniku

Naslednji je še en enopasovni proračunski usmerjevalnik, čeprav nekoliko dražji, ki prihaja od Asusa - RT-N12 .

Ta mali usmerjevalnik je verjetno lepšega od katerega koli od obeh zgoraj omenjenih izdelkov in se na splošno zdi bolje izdelan. Še enkrat se zdi, da je tehnologija identična, čeprav Asus uvaja nekaj optimizacij, ki izboljšujejo zmogljivost njihovega usmerjevalnika.

Specifikacije:

Podprti protokoli Wi-Fi 802.11b/g/n
Pretok podatkov 11/54/300 Mbps
Podprte frekvence 2,4 GHz
Antene 2,5 dBi
WPS da
Dimenzije 3,1 × 7,7 × 11,1 palca
Utež 22 oz

Naše misli

Čeprav se zdijo tehnične specifikacije enake, ima RT-N12 vgrajen signalni ojačevalnik, ki poveča pokritost in mu pomaga vzdrževati stabilen signal v več prostorih.

Čeprav usmerjevalnik ponuja odlično zmogljivost in pokritost, je v primerjavi z zgoraj opisanimi skromnejšimi rešitvami precej zajeten. Kljub temu je to le majhna pomanjkljivost, če iščete najučinkovitejši proračunski usmerjevalnik, za katerega boste porabili svoj denar.

usmerjevalnik pod 50

NETGEAR WNDR4300

Protokol Wi-Fi: 802.11b/g/n
Dvopasovni: Da

Glej Cena

Prednosti:

 • Dvopasovni usmerjevalnik
 • Odlična pokritost

Slabosti:

 • drago

O usmerjevalniku

In končno, imamo a usmerjevalnik iz Netgear ki z vidika učinkovitosti preprosto izpuhti vse zgornje modele iz vode.

Najbolj izjemna značilnost tega usmerjevalnika je, da je cenovno najugodnejši dvopasovni usmerjevalnik, ki je na voljo, kar pomeni, da imate dostop do pasu 2,4 GHz in 5 GHz. To je odlično za tiste, ki živijo na območjih z veliko aktivnimi napravami, saj lahko to povzroči, da se standardni pas 2,4 GHz precej zlahka zaduši.

Specifikacije:

Podprti protokoli Wi-Fi 802.11b/g/n
Pretok podatkov 300 + 450 Mbps
Podprte frekvence 2,4 GHz, 5 GHz
Antene Notranji
WPS da
Dimenzije 5,9 x 3 x 9,2 palca
Utež 34 oz

Naše misli

Tega preprosto ni mogoče zanikati – ta usmerjevalnik Netgear je prava pot, če potrebujete absolutno najboljše razmerje med ceno in zmogljivostjo. Pas 5 GHz je manj priljubljen kot pas 2,4 GHz, kar pomeni manj motenj, kot je omenjeno v uvodu.

Vendar ima zmogljivost dobesedno svojo ceno. To je morda najcenejši dvopasovni usmerjevalnik, vendar je tudi najdražji na tem seznamu, ki se zadržuje na samem robu te oznake 50 $. Kljub temu je vreden denarja, če iščete najboljšo zmogljivost v proračunskem usmerjevalniku.

Enopasovni v primerjavi z dvopasovnim

najboljši brezžični usmerjevalnik pod 50

Signali Wi-Fi se običajno oddajajo na Frekvenca 2,4 GHz , in to je standardna frekvenca, na kateri delujejo enopasovni usmerjevalniki. Vendar pa dvopasovni usmerjevalniki uporabljajo tudi višjo frekvenco 5GHz pas , ki se razlikuje v dveh glavnih vidikih: ima večjo pasovno širino in krajši doseg.

V primeru cenovno dostopnih usmerjevalnikov, ki so obravnavani tukaj, je glavni razlog, zakaj bi želeli razmisliti o cenovno ugodnem dvopasovnem usmerjevalniku, da se izognete motnjam signala, če se v vaši neposredni bližini izvaja veliko omrežij Wi-Fi ali če je povezanih veliko naprav. v svoje omrežje.

Poleg tega obstaja večja pasovna širina. V primeru zgornjega usmerjevalnika Netgear imamo pasovno širino 300 Mbps, ki jo ponuja pas 2,4 GHz, in pasovno širino 450 Mbps, ki jo ponuja pas 5 GHz, kar skupaj pomeni 750 Mbps. Še enkrat, to je treba upoštevati, če menite, da imate nizke hitrosti Wi-Fi zaradi preveč naprav, ki so hkrati povezane.

Zaključek – najboljši usmerjevalnik pod 50 $ za leto 2022

Najboljši brezžični usmerjevalnik pod 100

Če bi morali izbrati, kateri je najboljši usmerjevalnik pod 50 $, bi morali izbrati Asus RT-N12 , predvsem zato, ker menimo, da zagotavlja najboljšo skupno vrednost. To je vse, kar bi moral biti dober proračunski usmerjevalnik: poceni, zanesljiv in popolnoma sposoben zadovoljiti potrebe povprečnega uporabnika.

Seveda ne boste zgrešili z nobenim od tukaj navedenih proračunskih usmerjevalnikov, če boste upoštevali svoje potrebe in njihove zmogljivosti.

Te bodo morda všeč