Najboljše ohišje Full Tower (mnenja 2022)

Iščete novo polno ohišje stolpa za naslednjo gradnjo računalnika? Preizkusili smo na stotine ohišij, da bi ustvarili ta seznam najboljših ohišij s polnim stolpom.

AvtorRose Mattise 4. januarja 2022 Najboljši ovitki Full Tower

Torbice Full Tower so rešitev za tiste, ki želijo vse: računalnik s prostorom za vsak kos najsodobnejše tehnologije, včasih tudi večkrat. Čeprav velikost ni vedno vse, je pri izdelavi osebnih računalnikov nesporno, da vam bo obsežnejši ohišje omogočil več funkcij, kot bi jih imel majhen faktor oblike.

Vendar pa tudi vsi ne želijo polnega ohišja stolpa. Ti kovčki zavzamejo veliko prostora in so ponavadi tudi najdražji. Razen če niste na misiji izdelati mikro osebnega računalnika, bo pri izdelavi visokozmogljivega računalnika najboljša izbira polno ohišje stolpa.

V tem priročniku bomo pregledali vaše trenutne možnosti za najboljše polne kovčke na trgu . Vsak od tukaj omenjenih bo imel svoje specifične pluse in minuse.

Ker so ohišja s polnim stolpom običajno malo tržna niša, bodo ljubitelji polnih stolpov na tem seznamu iz zadnjih let videli veliko ponavljajočih se vnosov. Navsezadnje je malo razloga, da bi zamenjali nekaj starega, a dobrega, še posebej, ker bo čas to pocenil!

Če pa iščete najsodobnejši kovček, svež za leto 2022, imamo tudi nekaj teh vnosov na našem seznamu! Samo zato, ker je na trgu manj ohišij, še ne pomeni, da so ohišja s polnim stolpom manj uporabna od drugih vrst velikosti.

Ohišja Full Tower so zasnovana tako, da imajo dodaten prostor za različne stvari, kot so dodatni procesorji, sistemi za tekočinsko hlajenje ali več radiatorjev. Da bo jasno, povprečen uporabnik računalnika ali graditelj najverjetneje ne bo potreboval dodatnega dela ohišja s polnim stolpom, a ambiciozni ali nišni graditelji bodo ugotovili, da so res zelo uporabni!

Čeprav je res, da je ohišje s polnim stolpom ali ohišjem super stolp bolj nišni izdelek, to ne pomeni, da bi morali pri izbiri najboljšega varčevati z raziskavami!

KazaloPokaži

Phanteks Enthoo Pro

Phanteks Enthoo Pro

Povezljivost: 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x 3,5 mm avdio izhod, 1x 3,5 mm avdio vhod
Priloženi ventilatorji: 1x 200 mm ventilator, 1x 140 mm ventilator

Glej Cena

Prednosti:

 • Izjemno ugoden
 • Možnosti barv in oken
 • Nevsiljiv, moderen videz
 • Trden, ne da bi bil pretiran

Slabosti:

 • Rahlo zastarel
 • Veliko plastike

The Phanteks Enthoo Pro je najpomembnejša proračunska izdaja na našem seznamu, in čeprav se ta proračunsko prijazna miselnost nekoliko pokaže, je to ne izključuje nujno.

Konec koncev, ker boste verjetno porabili nekaj več kot običajno, da napolnite svojo polno ohišje stolpa z vsemi zvonovi in ​​piščalkami, bi morda bilo koristno prihraniti nekaj dolarjev, na primer pri samem ohišju.

Kot smo rekli zgoraj, medtem ko je Enthoo Pro najbolj cenovno ugodna ohišja na našem seznamu, je na žalost precej očitno, da gre za cenovno ugoden ohišje. Ohišje je izdelano iz plastike, ki je videti kot brušen aluminij, stranska okna pa so namesto stekla plastična.

Če ste pripravljeni k ceni enote dodati nekaj več, se lahko razvajate za različico z nekoliko bolj elegantnim videzom okno iz kaljenega stekla namesto tega.

Phanteks Enthoo Pro Design

Kljub poceni materialom ta kovček kljub temu, da je star nekaj let, ustvarja precej nesmiselno podobo in ima zelo sodobno oblikovno estetiko. Ne zmeša se! Prav tako ne nosi videza vesoljske ladje, kot ga imajo številne starejše možnosti s polnim stolpom, kar je v naši knjigi velik plus.

Skratka, ta primer ogroža kakovost ravno toliko, da je cena neprekosljiva. Vendar to ne pomeni, da je tudi podvozje krhko ali neprivlačno. Če iščete pametno, neumno mesto za začetek svojih polnih pustolovščin v stolpu, je to pravi kraj za to.

Za tiste, ki iščejo edinstveno sestavo, ta etui izrezuje tudi impozantne linije v beli barvi. Na voljo je tudi v zelo edinstveni titan zeleni barvi za iskalce redkosti.

Poleg tega, če niste pripravljeni porabiti denarja za model iz kaljenega stekla, obstaja tudi možnost brez oken. Čeprav bo to skrilo vaše RGB in LED diode, vam tudi ne bo treba gledati kičastega plastičnega okna.

Phanteks Enthoo Luxe

Phanteks Enthoo Luxe

Povezljivost: 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x 3,5 mm avdio izhod, 1x 3,5 mm avdio vhod
Priloženi ventilatorji: 4x 140 mm ventilatorji

Glej Cena

Prednosti:

 • Izgleda in se zdi drago
 • Modernega videza
 • Ugodne cene

Slabosti:

 • Omejene barve LED

The Phanteks Enthoo Luxe je nekoliko zrelejši, dražji brat Enthoo Pro. Namesto plastike v kovinskem videzu, za nekaj manj kot dvakrat dražjo ceno, je Luxe izdelan s kovinskim ohišjem. Dodajte nekaj privlačno nameščenih LED luči na vrhu in imate v rokah čudovit, a poceni poln stolp.

Ker je Enthoo Luxe aluminijasto jekleno ohišje, je na voljo po razumni ceni. Večina njegovih neposrednih cenovnih konkurentov še vedno uporablja poceni plastične prednje plošče in skoraj nobena nima vgrajenih LED luči, ki ne vključujejo ventilatorjev.

Enthoo Luxe je tako kot njegov mlajši brat na voljo v več barvah, a tokrat je nadomestna možnost privlačna siva. Luxe je na voljo tudi v različici s plastičnim oknom, vendar po našem mnenju plastika odvrača od elegantnega videza Luxe. Vsekakor imamo raje različico iz kaljenega stekla.

Phanteks Enthoo Luxe Design

Prav tako ne moremo preceniti zadovoljstva ob dotiku vašega ohišja in občutku hladne kovine. Tudi če je Enthoo Pro (in več drugih vnosov na tem seznamu) videti kot kovina, se farsa uniči takoj po dotiku materiala. Ker je Luxe prevlečen z aluminijem, te težave ne boste opazili.

Na splošno se zdi Enthoo Luxe odlično vsestransko polno ohišje stolpa. Ima presenetljivo veliko zvončkov in piščal za ceno, hkrati pa še vedno ohranja eleganten, trenutni videz.

Vse to počne tudi, ne da bi se podala na drago ozemlje. Če bi morali priporočiti eno samo ohišje za vse, ki želijo polno ohišje stolpa, bi to verjetno bilo to.

Thermaltake A700

Thermaltake A700

Povezljivost: 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x 3,5 mm avdio izhod, 1x 3,5 mm avdio vhod, 1x USB-C
Priloženi ventilatorji: 2x 140 mm ventilatorji

Glej Cena

Prednosti:

 • Popolnoma nov etui
 • Moderno in elegantno
 • Prostor za vse

Slabosti:

 • Premium cena
 • Čudne oblike

The Thermaltake A700 je ohišje srednje do visoke stopnje glede na ceno in kakovost. In to se kaže v sami gradnji. Medtem ko imamo v tej liniji dostojno mešanico novih in vračajočih se etuijev, A700 prevzame torto v smislu sodobnih linij in sloga.

Razlog, zakaj je A700 videti tako impresivno, je v tem, da je v resnici je svež dodatek na trgu; izšel je v tretjem četrtletju 2019.

Namesto rezanja pravokotnega profila kot pri nekaterih polnih ohišjih stolpa, je A700 bolj kvadratne oblike. Približno toliko, kolikor je visok. Nekaterim uporabnikom je morda všeč ta kvadratna oblika, drugi pa ne.

Čeprav je A700 na višji ceni za ohišje, ki jih obravnavamo v tem priročniku, je je relativno nov, zato bodo gradbeniki za to plačali premijo. Poleg tega A700 ponuja odlično mešanico vrhunskih materialov in priključkov po razumni ceni.

Thermaltake A700 Design

Poleg lepega videza se A700 počuti tudi premium. Čeprav ni standardno opremljen z nobenimi LED diodami, kot so nekatera druga ohišja v naši liniji, dizajn ohišja izkorišča vse luči, ki jih vstavite v notranjost.

Obe strani ohišja uporabljata debele, čvrste, zasučne steklene plošče, tako da lahko vsak zadnji notranji del zasije.

Najboljše od vsega je, da je ta kovček izjemno vsestranski. Polno je možnosti za namestitev krogotokov vodnega hlajenja po meri, več kartic različnih vrst in še več. Čeprav ima ohišje iz škatle samo dva poceni ventilatorja, jih boste vseeno želeli zamenjati z nekaj bolj bliskovitimi ventilatorji ali možnostmi vodnega hlajenja.

Thermaltake Core V71

Thermaltake Core V71

Povezljivost: 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x 3,5 mm avdio izhod, 1x 3,5 mm avdio vhod
Priloženi ventilatorji: 3x 200 mm LED ventilatorji, 1x 140 mm ventilator

Glej Cena

Prednosti:

 • ni grdo
 • Trdna, kvalitetna izdelava

Slabosti:

 • Težave s pretokom zraka spredaj
 • Draga za plastično ohišje

The Thermaltake Core V71 je nekoliko starejši, bolj vesoljski brat A700. Čeprav ta etui ni bil na trgu skoraj tako dolgo kot nekateri drugi kovčki s polnim stolpom v naši liniji, ima videz plastične vesoljske ladje iz leta 2000, ki je tako pogost med ohišji s polnim stolpom.

Če vas ta videz ne moti, potem lahko Core V71 pride v poštev glede na specifikacije in ceno. Plastičen ali ne, V71 ni niti približno tako okrašen kot na primer Corsair Graphite 780T ali Rosewill Thor V2.

S pravimi RBG-ji in izbiro notranjih komponent bi lahko celo trdili, da je Core V71 eleganten ali vsaj osvežujoč.

Thermaltake Core V71 Design

Cena za Core V71 je nekoliko višja od drugih plastičnih ohišij v naši liniji, vendar pametne izbire oblikovanja, ki so jih oblikovalci uporabili, pomagajo nekoliko izravnati to ceno. Vendar pa je zaradi slabega pretoka zraka na sprednji strani ohišja ta proračunska možnost manj ekonomična.

Če iščete poceni ohišje s polnim stolpom, ki ga ne boli pogledati, razmislite o Core V71. Čeprav bo zaradi težav s pretokom zraka verjetno bolje deloval s sistemom vodnega hlajenja namesto z zračnim hlajenjem, ima dovolj prostora za vse možnosti hlajenja, ki jih izberete za namestitev.

Rosewill Gaming Thor V2

Rosewill Gaming Thor V2

Povezljivost: 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x 3,5 mm avdio izhod, 1x 3,5 mm avdio vhod, 1x e-SATA
Priloženi ventilatorji: 1x 230 mm LED ventilator, 2x 230 mm ventilator, 1x 140 mm ventilator

Glej Cena

Prednosti:

 • Poceni plastični kovček
 • Opremljen je z LED ventilatorji

Slabosti:

 • Nekateri ne bodo cenili dizajna v obliki vesoljske ladje
 • Starejše ohišje z nekaj zastarelimi številčnicami in gumbi

The Rosewill Gaming Thor V2 je ključno plastično ohišje igralnega računalnika z LED diodami. Kdor ga bo dovolj dolgo gledal, bo dobil spomine na 2000-a. Razlog za to je, ker je za začetek starejši primer, vendar to ne pomeni, da je nič manj kandidat kot drugi primeri tukaj.

Če vas ne moti, da bi zaradi sodobnega videza znižali oceno, Thor V2 ponuja tudi nežno znižanje cene. Vendar pa se ne približa Enthoo Pro, našemu proračunskemu zmagovalcu. Če pa iščete nekaj bleščečih LED in ostrih linij, je Thor V2 tukaj zmagovalec.

Thor V2 je na voljo tudi v beli različici. Čeprav je še vedno zelo raketna, je bela različica videti precej bolj prefinjena kot črna. V obeh primerih boste na koncu dobili računalniško ohišje, ki spominja na vojaško letalonosilko (od tod tudi ime Thor), vendar bodo nekateri cenili to oblikovno filozofijo.

Rosewill Gaming Thor V2 Design

Razburljiva lastnost V2 so zračniki na strehi ohišja. Ta rebra se lahko odprejo ali zaprejo, da zagotovijo boljši pretok zraka ali ohranijo bolj gladek profil. Čeprav je ta funkcija le minimalno funkcionalna, je zanimiv estetski dodatek, ki ga bodo nekateri gradbeniki morda cenili.

Corsair Obsidian 1000d

Corsair Obsidian 1000D

Povezljivost: 4x USB 3.0, 2x USB-C, 1x 3,5 mm avdio izhod, 1x 3,5 mm avdio vhod
Vključeni ventilatorji: Brez

Glej Cena

Prednosti:

 • Vrhunski videz in občutek
 • Funkcionalno in dobro oblikovano
 • VELIKO prostora

Slabosti:

 • Premium cena
 • Ne prihaja z nobenimi oboževalci zalog

The Corsair Obsidian 1000D je naš vrhunski vstop na ta seznam primerov za leto 2022. To ohišje s polnim stolpom je polno vrhunskih funkcij, vse do vrat USB, obrobljenih z LED! Vendar pa te vrhunske funkcije odražajo stroške ohišja. Ni poceni in vanj še niste vstavili nobenih notranjih komponent.

Če iščete nekaj vrhunskega za sestavljanje vašega naslednjega osebnega računalnika, je Corsair Obsidian približno tako sodoben in napreden, kot ga lahko dobite, ne da bi prebili štirimestno ceno.

Obsidian 1000D je pravzaprav tisto, kar Corsair imenuje ohišje super stolp in ne polni stolp. Zaradi tega je nekoliko večji od drugih vnosov na tem seznamu. To pomeni, da lahko namesti več ventilatorjev, več hladilnih cevi in ​​še več vse . Ta primer je definicija 'over-the-top'.

Oblika Corsair Obsidian 1000d

Obsidian 1000D ima izjemno moderen videz zaradi tega, iz česar je izdelan. Celotna zunanjost ohišja je izdelana iz kaljenih steklenih plošč, ki omogočajo pogled na notranjost vaše konstrukcije z vseh zornih kotov. Steklo je rahlo zatemnjeno, skoraj kot avtomobilsko steklo.

To pomeni, da bodo vse vaše LED diode, zvončki in piščalke vedno na polnem zaslonu, in če ste pripravljeni dati denar za Obsidian 1000D, boste zagotovo kupili tudi nekaj neokusnih notranjih delov.

Kljub temu, da je vsepovsod narejen iz stekla, Obsidian 1000D ni nagnjen k težavam s pretokom zraka. S prostorom za do 18 oboževalcev to ni posebej presenetljivo, a glede na to, koliko boste plačali za ta primer, je zelo dobrodošlo.

Corsair Graphite Series 780t

Corsair Graphite Series 780T

Povezljivost: 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x 3,5 mm avdio izhod, 1x 3,5 mm avdio vhod
Priloženi ventilatorji: 2x 140mm LED ventilatorji, 1x 140mm ventilator

Glej Cena

Prednosti:

 • Zanimiv dizajn in videz
 • LED prijazen
 • Videti je kot nekaj iz Portala

Slabosti:

 • Materiali se lahko zdijo poceni
 • Krhke stranske plošče

The Corsair Graphite 780T je verjetno najbolj nenavadni vnos na našem seznamu polnih ohišij stolpa. S čudnim, zaobljenim videzom vogalov in nogami v obliki plavuti na dnu je 780T nekoliko podoben vesoljskemu plovilu.

Vendar pa je videti dovolj čudno, da je rahlo očarljivo, mislimo. Videz ne bo všeč vsem, toda za tiste, ki jim je, ni tekmovanja, da je to zmagovalec.

Tako kot več drugih ohišij v tej liniji je tudi 780T na voljo v beli različici. Medtem ko sta tako črna kot bela videti kot nekaj iz filma o robotih, je bela različica videti še posebej robotska.

Vendar so stranske plošče v tem primeru nekoliko sporna. Čeprav corsair pravi, da so zasnovani tako, da so dostopni z odstranjevanjem brez orodja, pa lahko na žalost prav tako hitro odpadejo.

Obstaja razlog, zakaj stranske plošče na ohišjih osebnih računalnikov običajno zahtevajo orodja za odstranitev, in to je zato, ker se drugače prehitro odstranijo.

Dizajn Corsair Graphite Series 780t

Čeprav je ta ohišje izdelano iz jekla, tega ne moremo zanikati izgleda kot plastični kovček. Ali je to za vas pomembno ali ne, je vaša odločitev, vendar po našem mnenju to zmanjšuje lepoto podvozja. Cena v tem primeru je v redu, vendar nič posebnega.

Corsair Obsidian 750d

Corsair Obsidian 750D

Povezljivost: 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x 3,5 mm avdio izhod, 1x 3,5 mm avdio vhod
Priloženi ventilatorji: 3x 140mm ventilatorji

Glej Cena

Prednosti:

 • Robustno kovinsko ohišje
 • Privlačna in moderna

Slabosti:

 • Vizualno podoben cenejšim ohišjem
 • Težave s kontrolo kakovosti

The Corsair Obsidian 750D je novejši dvojček Enthoo Pro s kovinskim ohišjem, ki smo si ga ogledali prej. Oba ohišja sta si zelo podobna, vendar se zdi, da je Corsair pripeljan v to desetletje, medtem ko je Enthoo Pro videti nekoliko bolj zastarel.

Obsidian 750D je cenovno dober kompromis med plastičnim ohišjem in kovinskim ohišjem. Ni poceni, a tudi ni pretirano drago. Ko se dotaknete ohišja, lahko ugotovite, da je kovina, ne le plastika v kovinskem videzu.

Poleg tega je Obsidian 750D na voljo v standardni različici in različici s pretokom zraka (ki zamenja glavno sprednjo ploščo za perforiran zaslon). Vendar je standardna različica po našem mnenju bolj privlačna.

Dizajn Corsair Obsidian 750d

Glavno vprašanje, ki si ga morate zastaviti pri 750D, je, ali je vredno plačati dvakrat toliko, kot stane Enthoo Pro za zelo podoben ohišje? Če ste ljubitelj materialov in bi raje imeli kovinsko ohišje namesto ohišja s kovinskim videzom, potem da, morda bi imeli raje 750D.

Vendar pa poleg tega in dejstva, da prihajata od različnih proizvajalcev, se ohišja od daleč skoraj ne razlikujeta. Dodatnih sto dolarjev ni nezaslišano, če iščete visokokakovostno kovinsko ohišje, a odločitev, ali je vredno ali ne, je v rokah kupca.

Zaključek

Na koncu je naša odločitev za najboljše polno ohišje stolpa na trgu danes Phanteks Enthoo Luxe ! Enthoo Luxe izboljša vse proračunske funkcije Enthoo Pro, ne da bi preveč napihnil ceno.

To je odlična mešanica zmogljivosti LED, kovinskega ohišja in sodobne oblike brez žrtvovanja kakovosti. Za Enthoo Luxe je vse skupaj.

Vendar nobeden od primerov v tej vrsti ni brez lastnih prednosti! The Enthoo Pro je še vedno naš proračunski zmagovalec in Thermaltake A700 je naša najljubša premium izbira v skupini. Medtem ko nam je všeč Corsair Obsidian 1000D , prav tako njeni dodatni stroški niso potrebni, razen če gradite resnično ogromen računalnik.

Dokler veste, kaj potrebujete od svojega polnega ohišja stolpa, boste s tega seznama lahko brez večjih težav izbrali najboljšo možnost za vas. Upamo, da vam je bil ta vodnik koristen in vso srečo pri iskanju najboljšega polnega ohišja stolpa!

Te bodo morda všeč