Najboljše igre z več platformami 2022

Iščete najboljše igre na različnih platformah za igranje s prijatelji? Tukaj so najnovejše igre za crossplay, ki so na voljo leta 2021.

AvtorJustin Fernandez 30. december 2021 7. oktober 2021 viteštvo 2

Do nedavnega vam je večina videoiger omejevala igranjespletna igra za več igralcevs prijatelji na platformah zunaj vaše.

Vendar pa se več razvijalcev trudi odpreti svoje strežnike in omogočiti uporabnikom v več strojni opremi, da se združijo in igrajo skupaj.

Na tem seznamu bomo izpostavili najboljše igre z več platformami za igranje 2022 , vključno z najboljšimi brezplačnimi igrami za crossplay in najboljšimi igrami za crossplay na osebnem računalniku in konzoli.

Ta seznam bomo v prihodnosti posodabljali z novimi naslovi, zato se prepričajte, da znova preverite in nam sporočite, če smo zamudili katero od vaših najljubših iger, ki podpirajo navzkrižno igranje!

Povezano: Najboljše spletne co-op igre 2022 Najboljše co-op igre na kavču 2022 Najboljše brezplačne računalniške igre 2022

KazaloPokaži

najboljše prihajajoče računalniške igre chivalry 2

Viteštvo 2

Platforme: Windows, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Nadaljevanje zadovoljujoče krvave prve osebe Torn Banner Studios igra z meči dodaja podporo za navzkrižno igranje med PlayStation, Xbox in PC.

Podobno kot v izvirniku, igralci sodelujejo v grozljivih srednjeveških bitkah, skupaj z grozljivimi kriki in krvavimi obglavljanji.

Viteštvo 2 povečuje prednost z dodajanjem novih funkcij igranja, kot so jahanje, bolj tekoče animacije in poglobljene bitke za 64 igralcev.

Boj je bil tudi prenovljen, da bi igralcem ponudil več izbire in spodbujal ustvarjalne sloge igranja z uporabo vrste srednjeveškega orožja.

Eskadrilje Vojne zvezd

Vojna zvezd: eskadrilje

Platforme: Windows, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Kot da Vojna zvezd še ni bila dovolj velika, je franšiza še naprej širila svojo prisotnost na filmu, televiziji in video igre .

Namesto da bi vihteli svetlobne meče, Vojna zvezd: eskadrilje je vesoljska bojna igra, ki vas predstavlja kot pilota zvezdnih borcev New Republic in Galactic Empire.

Poleg igre za enega igralca, Squadrons ponuja spletno večigralsko igro s podporo za navzkrižno igranje v računalnikih in konzolah.

To pomeni, da se lahko zabavate s prijatelji, ko se borite s sovražnimi frakcijami v vesolju in odklenete novo orožje in nadgradnje za svojo ladjo.

Genshin Impact

Genshin Impact

Platforme: Windows, PS4, PS5, Nintendo Switch, Android, iOS

Čeprav Genshin Impact ima lahko veliko vizualnih in igranih podobnosti z Zelda: Dih divjine , zaradi sistema nagrajevanja gacha in hitrega boja se počuti kot popolnoma drugačna zver.

Odklepanje likov, še posebej tistih res dobrih, zahteva veliko brušenja, čeprav lahko v igro odložiš tudi denar in upaš, da imaš srečo.

Povezano: Seznam stopenj učinka Genshin

Glede na to, da je brezplačen za igranje in podpira več platform za več igralcev, zakaj ne bi pripeljali nekaj prijateljev na vožnjo, da bo brušenje manj dolgočasno.

In ker Genshin Impact trenutno vključuje 20+ likov, ki jih je mogoče igrati, lahko vi in ​​vaši prijatelji preizkusite različne kombinacije ekip in poiščete najučinkovitejše.

Call of Duty Warzone

Call of Duty: Warzone

Platforme: Windows, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Call of Duty: Warzone je drugi poskus franšize, da se zbere za priljubljenost kraljevska bitka , pri čemer je Black Ops 4: Blackout prvi.

Vendar pa je tokrat samostojna igra, ki je brezplačna za igranje, tudi če nimate kopije Modern Warfare, kar je odlična novica, saj igra podpira tudi navzkrižno igranje.

Kjer se Warzone razlikuje od drugih battle royalov, je dodatek Gulaga, zapora, v katerem se igralci drstijo po tem, ko so bili ubiti, in ga preplavijo, da bi dobili priložnost, da se ponovno pojavijo in se pridružijo svoji ekipi.

Združite to z možnostjo vračanja soigralcev s porabo denarja v igri na Buy Stations in možnosti vaše ekipe za zmago se znatno povečajo.

Fortnite

Fortnite

Platforme: Windows, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, Android

Ne morete zanikati Fortnite prevlado tako nad kategorijo battle royale kot brezplačne igre, saj igra še naprej dodaja novo vsebino v več sezonah.

Formula je že dobro znana: igralci raziskujejo zemljevid, ki se krči, kjer bodo morali pleniti, streljati in graditi pot do zmage.

Povezano: Najboljše nastavitve za Fortnite – konkurenčne nastavitve, popravek zaostanka, povečanje zmogljivosti

Z dodajanjem dnevnih izzivov in nenehno spreminjajočega se zemljevida je najbolj priljubljen način igre postal tudi ena najbolj ponovljivih brezplačnih izkušenj.

Še preden sploh omenimo dejstvo, da podpira navzkrižno igranje in je poln navzkrižnih dogodkov, ki so tematsko povezani z odmevnimi lastnostmi, kot sta Marvel in DC stripi.

raketna liga

raketna liga

Platforme: Windows, PS4, PS5, Xbox One, Nintendo Switch

Poleg navzkrižne igre, raketna liga je uspelo zbrati veliko skupnost, ki se je le povečala, odkar je razvijalec Psyonix dal igro brezplačno za igranje.

Najbolje ga opišemo kot križanec med bitko v vozilih in nogometom, saj dve ekipi tekmujeta, da bi dosegli največ golov, preden se ura izteče.

To je preprosta, a učinkovita formula, ki zagotavlja ure užitka brez stroškov, razen preobleke vozil po meri, ki so popolnoma neobvezne.

Kljub neposredni bližini ešporta lahko v Rocket League še vedno uživate sproščeno, zaradi česar je odlična za igralce vseh starosti.

Minecraft

Minecraft

Platforme: Windows, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Vsi smo precej seznanjeni z Minecraft formula do zdaj: razbijte bloke in jih uporabite za izdelavo orodja, orožja, hrane, okrasnih predmetov, skoraj vsega, kar si lahko zamislite.

Medtem ko je Minecraft že precej zabaven solo, srečanje s prijateljem, ki igra na drugem sistemu z uporabo navzkrižne igre, ustvarja še več priložnosti za avanturo.

Povezano: Kako nastaviti več igralcev v Minecraftu (PC)

The peskovnik za preživetje Privlačnost je še boljša, če se zmešate mod , ki lahko drastično spremeni izkušnjo vizualno in igralno.

Prilagodljivi cilji v igri, odličen zvočni posnetek in zasvojenost igranja ga uvrščajo med najboljše in najbolj sproščujoče igre okoli.

Neustrašno

Neustrašno

Platforme: Windows, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Neustrašno ponudbe Igranje v slogu Monster Hunter brez denarne ovire za vstop in dodaja podporo za več platform, da sladka pot.

Brezplačna akcijska igra RPG vas vidi, da lovite različna močna bitja, imenovana Behemoti, v hitrih bitkah, ki se odvijajo v eksotičnih biomih.

Sledenje in lov na vsakega Behemota predstavlja edinstven izziv, ki ga določajo različni vzorci napada in vedenje pošasti.

Podobno kot Capcomov priljubljeni ubijalec pošasti, Dauntless nagradi vsak lov z različnimi materiali, ki jih je mogoče uporabiti za izdelavo in nadgradnjo opreme.

Paladini

Paladini

Platforme: Windows, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Brezplačna igra od začetka Paladini je bil večkrat obtožen kraje Overwatchovega mojo, čeprav je bil v razvoju že dolgo preden je Blizzard sploh objavil svojo igro.

Ne glede na to, ali menite, da je Hi-Rez kopiral Blizzardovo domačo nalogo ali obratno, ni mogoče zanikati, da imata oba veliko skupnega, čeprav je Paladins trenutno edini, ki podpira navzkrižno igro.

Povezano: Seznam ravni Paladins

Medtem ko Paladinovi načini dolgujejo več MOBA kot strelci, se bodo tudi oboževalci Overwatcha počutili kot doma v načinih 5v5, kot so Siege, Team Deathmatch in Onslaught.

Igra vključuje raznolik seznam več kot 40 junakov, imenovanih Champions, in edinstven sistem za sestavljanje krovov, ki vam omogoča natančno prilagajanje sloga igranja vašega lika.

Hearthstone

Hearthstone

Platforme: Windows, Mac, Android, iOS

Obstaja nekaj dobrih razlogov, zakaj Blizzardov igralec s kartami ostaja eden najbolj priljubljenih igre za gradnjo krovov na trgu.

Prvič, Blizzard se je vedno osredotočal na izdelavo Hearthstone privlačno za široko demografsko skupino igralcev, tudi za tiste, ki običajno ne igrajo iger s kartami.

Poleg tega ima igra lahko berljiv uporabniški vmesnik, privlačno animacijo in zvočno zasnovo, tekme z doslednim tempom in vrsto razširitev kartic, ki so bile izdane skozi vsa leta.

Dodajte dejstvo, da je brezplačna za igranje in podpira navzkrižno igranje v napravah PC, Android in Apple, in bo enostavno razumeti, zakaj je še vedno najbolj priljubljena naprava za ustvarjanje krovov za številne igralce.

No Man's Sky

No Man's Sky

Platforme: Windows, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

No Man's Sky je prehodila dolgo pot od svoje kontroverzne izdaje iz leta 2016, zaradi katere je bila igra deležna manj kot poštenega trženja s strani glavnega direktorja Hello Games Seana Murrayja.

Vendar pa je razvijalec zadnja štiri leta dodajal funkcije, ki so jih zahtevali igralci, od gradnje baze do igranja za več igralcev in podpora za mod , kar je povzročilo ponovni vzpon priljubljenosti.

Povezano: Najboljše igre, kot je No Man's Sky

Pomaga tudi to, da je bil motor NMS z leti preoblikovan in nadgrajen, kar zagotavlja, da deluje gladko na skoraj vsakem stroju.

Druge izboljšave, kot so boljša proceduralna generacija in širši izbor misij, so privedle do veliko bolj privlačne in raznolike izkušnje za igralce, ki se vračajo, in tiste, ki nikoli niso odšli.

Dead by Daylight

Dead By Daylight

Platforme: Windows, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, Android, iOS

Dead By Daylight je spletna igra za več igralcev, kjer štirje igralci (preživeli) sodelujejo pri pobegu iz smrtonosne entitete, ki jo nadzoruje peti igralec (morilec).

Glavni cilj preživelih je preživeti z zemljevida tako, da opravijo posebne naloge, in sicer popravijo generatorje energije, ki omogočajo dostop do lopute za izhod v sili.

Medtem se morilec lahko potika po zemljevidu in išče kakršne koli znake bližnjih preživelih, na primer posluša zvok generatorja, ki se popravlja.

Vse to ustvarja srčno razbijajočo igro preživetja, ki ima koristi od reševanja soigralcev, potem ko so ujeti, širok izbor likov, ki jih je mogoče igrati, in povezovanje med različnimi platformami.

Med nami

Med nami

Platforme: Windows, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, Android, iOS

Med nami je še ena asimetrična igra za več igralcev za 4 do 10 igralcev; v njem 1 do 3 ljudje postanejo nezemljani prevaranti, ostali pa so nedolžni človeški člani posadke.

Če ste Prevarant , vaš cilj je obrniti druge igralce drug proti drugemu, ko jih ubijate enega za drugim; Soigralci morajo poskusiti izslediti izdajalce in dokončati naloge.

Povezano: Med nami pregled

Ima zelo dostopno težavnostno stopnjo in podpira navzkrižno igranje v različnih sistemih, vključno z osebnimi računalniki, pametnimi telefoni in celo konzolami.

Če nimate celotne skupine prijateljev za igranje, lahko vedno poskusite poiskati Discord ali Reddit ali se preprosto pridružite naključnemu lobiju in začnete tipkati v klepetu.

Urok

Urok

Platforme: Windows, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Urok je kraljevska bitka s fantazijsko tematiko, ki omogoča navzkrižno igranje, v kateri razvijate svoje sposobnosti kot 'Breaker', močni čarovniki, ki lahko letijo in urokujejo s pomočjo čarobnih rokavic.

Uroki so razdeljeni na ločene elemente in imajo različne učinke glede na njihovo naravo, na primer strup, ki sčasoma povzroči škodo in ogenj, ki povzroči gorenje sovražnikov.

Poleg tega moči vašega lika delujejo pri ohlajanju in jih je mogoče zamenjati ali spremeniti z opremljanjem različne opreme, ki jo najdete po vsem svetu iger.

Spellbreak poudarja prehod bolj kot večina bojnih kraljev; igralci lahko levitirajo, bežijo, letijo in se celo teleportirajo po zemljevidu, ko jih obdaja vedno manjša nevihta.

Apex Legends

Apex Legends

Platforme: Windows, PS4, Xbox One, Nintendo Switch, Android, iOS

Apex Legends se še naprej izkazuje v prostoru Battle Royale, saj ga mnogi postavljajo tik ob ali celo nad (odvisno, koga vprašate) dvema največjima konkurentoma, Fortnite in PUBG.

Vrhunska kakovost igre ni tako presenetljiva, če pomislite, da jo je ustvaril Respawn, ki je do zdaj že izkušen veteran v strelskem prostoru z dvema igrama Titanfall pod svojim pasom.

Povezano: Najboljše nastavitve za Apex Legends – povečajte FPS, povečajte zmogljivost

Ko na zemljevid spustite ekipe treh igralcev, igra hitro postane nora pobeg, da bi našli najboljše orožje in opremo, ki jo lahko, ko se krog okoli vas zapre.

Dodatne izboljšave kakovosti življenja, kot so podpora za navzkrižno igranje, solo igranje ujemanja, ponovna zasnova soigralcev in kinematografski uničevalni zasloni, pomagajo, da je igra sveža in dostopna vsem.

Potreba po hitrosti toplote

Potreba po hitrosti: toplota

Platforme: Windows, PS4, Xbox One

Glede na to, da danes ni izdanih toliko arkadnih dirkalnikov kot prejšnje generacije, so vaše možnosti za večplatformske še manjše.

Kljub temu jih je še nekaj vrednih ogleda, npr Forza Horizon 4 in zadnji vnos v serija Need for Speed .

Potreba po hitrosti: toplota vas popelje na ulice Palm Cityja, prepojene z neonom, kjer se boste morali izogniti pokvarjenim policijskim silam, ko se boste vzpenjali po vrstah scene uličnih dirk.

Igra vključuje številne izboljšave v primerjavi s svojimi šibkimi predhodniki, vključno z izboljšano prilagoditvijo in igranjem za več igralcev.

Častne omembe

To so igre za več platform, ki se niso uvrstile na seznam, vendar je vredno preveriti, če katera od zgornjih iger tega ne naredi namesto vas.

Razdelili smo jih v različne kategorije in zagotovili seznam platform, s katerimi so združljivi z igranjem.

Strelci

borci

strategija

  • Zob in rep – Windows, PS4, Mac, Linux
  • Wargroove – Windows, PS4, Xbox One, Nintendo Switch
  • Šah Ultra – Windows, PS4, Xbox One, Nintendo Switch
  • Gwent – Windows, PS4, Xbox One
  • Halo Wars 2 – Windows, Xbox One
  • SMITE – Windows, PS4, Xbox One, Nintendo Switch, Mac

Akcija-pustolovščina

Te bodo morda všeč