Najboljše grafične kartice RTX 3060 Ti (ocena 2022)

Nvidia GeForce RTX 3060 Ti je odlična grafična kartica srednjega razreda. Opravili smo raziskavo in tukaj izpostavili najboljše grafične kartice RTX 3060 Ti.

AvtorSamuel Stewart 4. januarja 2022

Nvidia je pred kratkim naredila nekaj velikih korakov naprej s svojimi grafičnimi karticami serije RTX 3000, ki temeljijo na Ampere, ki zlahka osramotijo ​​njihove predhodnike, ki temeljijo na Turingu. Z izboljšanim sledenjem žarkov v realnem času in izboljšano zmogljivostjo je linija RTX 3000 sestavljena iz številnih zelo privlačnih modelov.

Med njimi je Nvidia GeForce RTX 3060 Ti, grafični procesor, ki je trenutno nesporni kralj srednjega razreda, saj se presenetljivo dobro obnese v primerjavi z najnovejšimi grafičnimi procesorji serije AMD RX 6000.

V vsakem primeru RTX 3060 Ti resnično ponuja odlično vrednost za vaš denar, saj lahko prekaša celo RTX 2080 Super in to po bistveno nižji ceni.

V tem članku bomo prešli na najboljše grafične kartice RTX 3060 Ti ki jih lahko v tem trenutku kupite. Torej, če razmišljate o nadgradnji na ta določen GPU, berite naprej, saj boste zagotovo našli dobro izbiro za svoje potrebe!

Prejšnji

Gigabyte RTX 3060 Ti GAMING OC

Gigabyte RTX 3060 Ti GAMING OC
 • Hlajenje s tremi ventilatorji
 • Privlačen nov dizajn
 • Dobra cena
Glej Cena

 • Odlično hlajenje
 • Dober overclocking
 • Lep nov dizajn
Glej Cena

ZOTAC RTX 3060 Ti TWIN EDGE OC

ZOTAC RTX 3060 Ti TWIN EDGE OC
 • Solidna zmogljivost
 • Zelo kompakten
 • Cenovno dostopne
Glej Cena Naslednji

Povezano: Najboljše grafične kartice RTX 3070 (ocena 2022) Najboljše grafične kartice RTX 3080 (ocena 2022)

KazaloPokaži

ZOTAC RTX 3060 Ti TWIN EDGE OC

ZOTAC RTX 3060 Ti TWIN EDGE OC

Boost Clock: 1695 MHz
Priključki: 3x DisplayPort 1.4a; 1x HDMI 2.1

Glej Cena

Prednosti:

 • Eden bolj kompaktnih modelov na trgu
 • Odlična splošna zmogljivost
 • Cenovno dostopne

Slabosti:

 • Zasnova pokrova se zdi nekoliko mehka
 • Deluje nekoliko vroče v primerjavi z drugimi karticami
 • Glasni ventilatorji

Prva kartica na seznamu prihaja iz podjetja Zotac, ki je bila najboljša izbira za tiste, ki gradijo majhen faktor oblike igralni računalniki, saj so znani po odličnih kompaktnih grafičnih procesorjih. In medtem ko se Zotac RTX 3060 Ti Twin Edge OC še zdaleč ni najmanjša grafična kartica na trgu, vsekakor je eden najmanjših modelov RTX 3060 Ti, ki jih lahko dobite.

Kartica z vidika dizajna ni tako impresivna – ponaša se z lepim videzom hrbtne plošče, vendar je ohišje preproste sive barve brez izstopajočih podrobnosti. Res je, estetika je zelo subjektivna, zato bi nekaterim morda všeč čista zunanjost, medtem ko bi se drugim preprosto zdela mehka in nekoliko poceni.

Če vas skrbi zmogljivost, ta kartica ponuja vse okvirje, ki bi jih običajno dobili od RTX 3060 Ti, saj je hlajenje precej učinkovito in ohranja kartico pri spodobnih temperaturah tudi pri visoki obremenitvi, čeprav deluje bolj vroče od konkurence. Poleg tega so ventilatorji lahko precej glasni, zato ne pozabite na to, če je hrup za vas velika pomanjkljivost.

Na splošno je Zotac RTX 3060 Ti Twin Edge OC dobra izbira za tiste, ki ne želijo porabiti več, kot je potrebno za novo grafično kartico, in ki bi raje imeli bolj kompakten model za manjše ohišje.

Gigabyte RTX 3060 Ti GAMING OC

Gigabyte RTX 3060 Ti GAMING OC

Boost Clock: 1740 MHz
Priključki: 2x DisplayPort 1.4a; 2x HDMI 2.1

Glej Cena

Prednosti:

 • Hlajenje s tremi ventilatorji
 • Solidna splošna zmogljivost
 • Eleganten in privlačen dizajn

Slabosti:

 • Omejen potencial overclockinga
 • Oboževalci so še vedno glasni

V nadaljevanju imamo še eno izvedljivo rešitev, ki prihaja od Gigabyte – Gigabyte RTX 3060 Ti Gaming OC . V nasprotju z modelom Zotac, ki smo si ga ogledali zgoraj, je to obsežnejša kartica s tremi ventilatorji, čeprav vzpostavlja trdno ravnovesje med vrednostjo in zmogljivostjo, kot to običajno počnejo Gigabyteove kartice.

Zasnova je bila posodobljena iz razmeroma preprostih črnih pokrovov, ki smo jih prej videli v karticah serije Gigabyte Gaming. Zdaj je na voljo s črno-belo zunanjostjo in kovinsko hrbtno ploščo, zato je zaradi kontrasta kartica videti veliko bolj elegantna.

Kar zadeva delovanje kartice, je hlajenje precej učinkovito, GPU pa ima udobne temperature, ko je pod veliko obremenitvijo. Poleg tega je zaradi hlajenja s tremi ventilatorji tudi tišji. Seveda so tudi tu navijači na glasni strani, čeprav ne toliko kot pri Zotac RTX 3060 Ti Twin Edge OC.

Na splošno je Gigabyte RTX 3060 Ti Gaming OC soliden RTX 3060 Ti za tiste, ki iščejo dobro uravnoteženo grafično kartico, ki deluje in izgleda dobro, hkrati pa ne presega MSRP.

Boost Clock: 1890 MHz
Priključki: 3x DisplayPort 1.4a; 2x HDMI 2.1

Glej Cena

Prednosti:

 • Vrhunsko hlajenje
 • Dobra overclocking zmogljivost
 • Veliko pristanišč
 • Lep nov dizajn

Slabosti:

 • Cena premium

Ko že govorimo o lepih grafičnih karticah, naslednji model, ki smo ga pripravili, prihaja iz ene najbolj znanih blagovnih znamk v panogi in ima tudi že dolgo preostanek prenove – !

Nazadnje je Asus posodobil staro zasnovo Strixa, ki so se je držali od modelov serije GeForce 10, ki temeljijo na Pascalu, in nova oblika je kar nekaj. Ogrinjalo je videti moderno, solidno in drago, odlična izvedba kakovostne RGB osvetlitve pa le pripomore k novi estetiki.

Zdaj so seveda po odličnih zmogljivostih znane tudi kartice Asus ROG Strix in ta ni izjema. GPU deluje hladno in trije ventilatorji so zelo tihi, tako da ni nobenih negativnih strani. In čeprav je zaradi omejitve moči overclocking nekoliko bolj zapleten, lahko ROG Strix RTX 3060 Ti doseže nekaj impresivnih taktov in v tem pogledu bolje kot večina konkurenčnih modelov.

Na koncu dneva, kot bi lahko pričakovali, je glavna pomanjkljivost te kartice – tako kot pri skoraj vsakem drugem modelu ROG Strix – cena. S maloprodajno ceno 500 $, ki je enaka MSRP RTX 3070, bi lahko bila ta kartica nekoliko dvomljiva naložba.

Gigabyte Aorus RTX 3060 Ti Master

Gigabyte Aorus RTX 3060 Ti Master

Boost Clock: 1800 MHz
Priključki: 3x DisplayPort 1.4a; 3x HDMI 2.1

Glej Cena

Prednosti:

 • Odlično hlajenje s tremi ventilatorji
 • Šest izhodnih vrat
 • Izstopajoč dizajn z LCD zaslonom

Slabosti:

 • Zajeten dizajn
 • Cena premium

Če obstaja znamka, ki lahko Asusovi liniji ROG Strix ponudi svoj denar, kar zadeva estetiko, je to zagotovo Gigabyteova serija Aorus. In tako, Gigabyte Aorus RTX 3060 Ti Master naredi točno to.

Če bi morali opisati različne oblikovalske filozofije, ki jih Asus in Gigabyte uporabljata za svoje nove kartice Strix in Aorus, bi lahko prvo najbolje opisali kot elegantno, medtem ko bi drugo lahko opisali kot krepko.

Aorus RTX 3060 Ti Master s svojo obsežno zasnovo s tremi režami, črno zunanjostjo in velikimi območji RGB, skupaj z majhnim LCD zaslonom ob strani, izstopa med konkurenco in mnogi bodo zagotovo cenili ta pristop k oblikovanju. Zaslon lahko prikazuje temperaturo GPU-ja ali pa lahko prikazuje slike in gif po meri, tako da je vsekakor zanimiv dodatek.

Kot bi pričakovali, o zmogljivosti kartice ni veliko povedati, saj ima visokokakovostno hlajenje in lahko podpira soliden overclock, kljub dejstvu, da uporablja en 8-pinski in en 6-pinski konektor, za razliko od drugi resni modeli RTX 3060 Ti, kot je ROG Strix, ki imajo namesto tega dva 8-pinska konektorja.

Konec koncev, čeprav se maloprodajna cena te kartice v vrednosti 490 USD ne ujema povsem z visoko ceno njenega dvojnika ROG Strix, je očitno precej blizu, zato bo všeč predvsem navdušencem, ki želijo visokokakovostno kartico, vendar si ne morejo privoščiti ničesar od cenejši modeli RTX 3070.

Boost Clock: 1830 MHz
Priključki: 3x DisplayPort 1.4a; 1x HDMI 2.1

Glej Cena

Prednosti:

 • Učinkovito, tiho hlajenje s tremi ventilatorji
 • Dobra izvedba
 • Soliden overclocking
 • Privlačen nov dizajn

Slabosti:

 • Cena premium

Noben seznam grafičnih kartic ne bi bil popoln brez vsaj enega vnosa MSI, zato je naslednji vnos .

Ko gre za videz kartice, je MSI posodobil zasnovo za kartice serije RTX 3000, zmanjšal RGB in jim dal elegantnejši pokrov. Čeprav imamo raje videz modelov RTX 2000, ni mogoče zanikati, da so tudi nove kartice videti odlično.

Kar zadeva zmogljivost, je to ena hitrejših kartic na trgu in zmogljivost overclockinga zaostaja za Asus ROG Strix RTX 3060 Ti. Poleg tega lahko grafični procesor deluje nekoliko bolj vroče od konkurence, vendar so ventilatorji izjemno tihi, tudi ko je kartica močno obremenjena.

Na splošno je Gaming X Trio še ena kartica vrhunske kakovosti, ki ima tudi višjo ceno. Pri 470 dolarjih ni tako drag kot različica ROG Strix ali Aorus, vendar je še vedno več, kot bi bili mnogi pripravljeni porabiti za grafično kartico.

KazaloPokaži

Zaključek

GPU RTX 3060 Ti

Torej, zdaj, ko smo pregledali nekaj najboljših modelov RTX 3060 Ti, ki so trenutno na trgu, kateri od njih je najboljši?

No, kot vedno se nastavitve in proračunske omejitve razlikujejo od uporabnika do uporabnika, zato tukaj ni univerzalne rešitve. Tako smo izbrali tri karte.

Prvič, za tiste, ki delajo z omejenim proračunom in ne želijo pretiravati, ZOTAC RTX 3060 Ti TWIN EDGE OC verjetno bi bila najboljša izbira. Je cenovno ugoden in deluje dobro, če upoštevamo hlajenje z dvojnim ventilatorjem in relativno tanek hladilnik. Poleg tega je, kot je bilo omenjeno zgoraj, eden najbolj kompaktnih modelov, ki so na voljo, zato je odličen za tiste, ki si prizadevajo za manjše ohišje.

Drugič, za tiste, ki imajo na voljo denar, je tu . To je brez težav najboljši zračno hlajen RTX 3060 Ti trenutno na trgu in nova zasnova je kar nekaj za pogledati. Ni treba posebej poudarjati, da gre za kartico za navdušence.

Končno, za tiste, ki želijo dobiti dobro vrednost za svoj denar, Gigabyte RTX 3060 Ti GAMING OC bi bila verjetno najboljša izbira, saj doseže dobro ravnovesje med zmogljivostjo in ceno. Poleg tega je nova oblika videti tudi veliko bolje od tistega, kar smo videli pri prejšnjih karticah Gigabyte v tem cenovnem razredu, in to je v dobi prosojnih računalniških ohišjev vedno vredno omeniti.

In to bi bilo to za ta nakupovalni vodnik.

Prepričani smo, da vam je bilo v pomoč, vendar ne pozabite, da bodo natančne cene kartic, navedenih tukaj, verjetno nihale zaradi nenehnih težav z oskrbo. Takoj, ko se razmere na trgu stabilizirajo, bomo zagotovo posodobili ta vodnik z več odličnimi izbirami!

Te bodo morda všeč