Nasveti in triki za več igralcev

VEČ IGRALCEV: Splošni nasveti in triki

  • Naučite se ljubiti bojno puško: Večina izkušenih igralcev se strinja, da je bojna puška bistven kos kompleta v spletnem Halo svetu. Učinkovito od blizu do srednje dolgega dosega, mora biti to orožje večino časa v vaših rokah. Medtem ko je drugo orožje lahko močnejše ali boljše na določenih razdaljah, je bojna puška sposobna z lahkoto pobrati sovražnike na dolgi razdalji in se takoj zamenjati za ubijanje iz bližine v rokah izkušenega igralca. Vsekakor razmislite, da bi porabili nekaj časa za spoznavanje tega vsestranskega orožja.
  • Na obseg ali ne na obseg: Medtem ko lahko daljnogled omogoča na splošno boljše strele iz razdalje, animacija za dvig in znižanje daljnogleda zahteva čas. V bitki skoraj na sredini izurjeni igralci pogosto ne bodo uporabljali daljnogleda, temveč bodo uporabili svoje strokovno znanje in izkušnje, da poravnajo sovražnike z uporabo samo osnovnega križa na zaslonu. S tem imajo več časa za streljanje in so lahko enako natančni z večino orožja (zahvaljujoč sorazmerno majhnemu razmiku krogle pri večini pušk). Razmislite o tem, da poskusite, ko boste v načinih za več igralcev prejeli nekaj ubojev. Veseli boste, da ste to storili, ta dodaten košček časa je lahko razlika, če iztisnete dodaten strel ali dva.
  • Ustreli v glavo so ključnega pomena : V halou je doseganje doslednih udarcev v glavo pomembnejše kot skoraj katera koli druga igra za več igralcev. Ugotovili boste, da so sovražniki v vesolju Halo na splošno močnejši kot v večini drugih spletnih strelcev (zahvaljujoč temu, da morate prežvečiti ščit in vrstico zdravja, medtem ko se sovražnik hitro premika in strelja nazaj na vas). To pomeni, da POTREBUJETE dodatno škodo zaradi udarcev v glavo, kadar koli jih lahko pripravite do hitrega uničenja nasprotnika. Zgoraj omenjena bojna puška je eno najbolj smrtonosnih in uporabnih orodij za to nalogo, zato si vzemite čas, da z njo vadite te udarce v glavo in opazujte, kako se vaše število ubojev začne povečevati.

  • Naučite se zemljevidov in glavnih območij gibanja v vsakem: Čeprav se sliši osnovno, boste ugotovili, da vam bo to, da si vzamete čas za poznavanje zemljevidov in njihovih nevarnih območij (območij ubijanja), izjemno pomagalo pri preživetju. Omogočil vam bo tudi, da izkoristite ta območja z uporabo slepih kotov, položajev za nadzor in lokacij za kritje, da ubijete igralce, ki se premikajo skozi ta območja ubijanja. Prav tako vam omogoča, da poznate verjetna območja zasede in postavitev moči/orožja za zemljevide, kar vam in vaši ekipi daje taktično prednost in dodatne priložnosti za usklajene napade na dragocene položaje. Ko že govorimo o:
  • Delajte in komunicirajte kot tim : Čeprav ni pomembno v vsakem načinu, veliko število igralcev igra na ekipnih seznamih predvajanja. Vsi poznajo frustracijo igralca, ki ignorira preostalo ekipo in preprosto pobegne, ko poskuša ustreliti druge igralce, in takoj umre zaradi vkopanega ostrostrelca na drugi strani, na katerega ste ga pravkar opozorili. Ekipa ima več parov oči kot ena oseba, zaradi česar so obveščevalne informacije in hitra komunikacija bistvenega pomena, igralcem pa omogoča, da izvajajo večstranske zasede, uspešno branijo cilje in splošno delovanje učinkoviteje, kot bi to kadarkoli lahko volk samotar.
  • Zamenjava stranskega orožja : Ena stvar, zaradi katere ubije veliko manj izkušenih igralcev, je čakanje, da se orožje ponovno naloži, ko imajo tam popolnoma veljavno sekundarno orožje. 'Hmm, tukaj bom samo sedel in napolnil svoje naboje, oh ne sovražnik'. 'Skoraj končano ponovno nalaganje'. *Mrtev*. Se vam je to kdaj zgodilo? Zamenjava na sekundarno orožje je na splošno dvakrat hitrejša od večine povprečnih ponovnih nabojov (razen če zamenjate z raketnim izstrelitvijo ali špartanskim laserjem s počasnejšimi animacijami), zato izkoristite to hitro spremembo, da hitro skočite nazaj v boj.
  • Izpraznite posnetek : Čeprav ni bistvenega pomena, je to še en vidik, ki lahko naredi razliko med ubijanjem ali zamujeno priložnostjo. Nekateri bolj izkušeni igralci med bojem namenoma ne bodo ponovno napolnili svoje glavne puške (zaradi izgubljenega časa animacije ponovnega nalaganja), razen če bodo morali, namesto da bi lovili nasprotnike s strelnim orožjem ali prešli na drugo bližnjo tarčo, če prva pobegne, odštevanje svoje strele in ponovno nalaganje le po potrebi. Videli boste, da veliko manj izkušenih igralcev izgublja čas v ognjenem boju, ki se na vsakih nekaj strelov ponovno polni in izgubi morebitne priložnosti za napad, ko bi lahko streljali na sovražnika. Težko je razložiti uporabnost tega pristopa, toda če vidite veteranskega igralca v akciji, boste točno videli, kaj mislim.

  • Čepenje in atentat - Izkušenejši igralci bodo verjetno začeli uporabljati čepe, da bi preprečili, da bi se pojavili na radarju. To vam lahko pomaga varno pridobiti ščite/zdravje, spustiti sovražne igralce, ki hitijo mimo, ali vam celo omogočiti, da se prikradete za sovražnikovim igralcem, da izvedete ponižujoče atentate (RB, ko stojite za nezavednim sovražnikom). Čeprav je koristno, je obvladovanje časa uporabe tega ključnega pomena, vendar ne pozabite na to, saj je to priročna veščina. Še posebej proti začetnikom.