Misija 22 - obleganje GCPD

MISIJA 22 - obleganje GCPD

Cilj: Spoznajte se s podjetjem Oracle na GCPD, da bi analizirali podatke o vodih o tem, kam je Strašilo odpeljalo Gordona

Zdaj, ko so računalniki Clock Tower spet pod Oracleovim nadzorom, se pomaknite ali zavijte po ulici, da pridete do zaklepanja GCPD. Ko prispete, boste Oracle našli v eni od sob na zadnji strani območja največje varnosti. Pogovorite se z njo, da začnete s prizorom.

Glavni cilj: Ustaviti napad na GCPD

Ignorirajte deževne naplavine in utripajoče rdeče luči, ko se vračate v garažo, kjer ste ravno parkirali. Ko vstopite v garažo, boste ugotovili, da Batmobile manjka, in par avtomatov bo prišel na pogled in razblinil veliko število sovražnikov milice. Kot ponavadi bi morala biti vaša prva prednost zdravilni in elektrificirajoči zdravnik. Po tem je odvisno od vas, koga boste ubili, saj obstaja več govedi, ki imajo sovražnike, zaščitene sovražnike in milico z drugim orožjem v bližnjem okolju.

Ne pozabite uporabiti svojih pripomočkov za hitro ogenj za spopadanje s sovražniki z električno energijo in izkoristite vse padlo orožje, ki ga lahko poberete, da bo boj nekoliko lažji. Tudi v vašem umu bi se morala do zdaj ukoreniniti kombinacija zračnih napadov za spopadanje z zaščitenimi sovražniki (B + AA + X/ Krog + XX + kvadrat). Tukaj lahko uporabite tudi odstranitve, ki jih podpira Batmobile, če dobite dovolj visoko kombinacijo.

Cilj: Raziščite generator energije, da obnovite napajanje GCPD

Ko bo padel zadnji sovražnik milice, se boste obrnili na Cash in poskusili priti ven. Brez kock, bojim se. Kot ste morda že opazili (zaradi pomanjkanja razsvetljave) je napajanja zmanjkalo. Oracle vas bo obvestil o rezervnem generatorju zunaj stavbe. Vstopite v Batmobile in poiščite velik izpušni ventilator zgoraj in levo od vhodnih vrat, skozi katera ste pravkar prišli. Uporabite Power winch in resne vrtljaje, da ga odstranite s poti.

Zgrabite se do police, kjer je bil ventilator, in stopite v predor onkraj. Na koncu kratkega tunela poglejte na levo, da poiščete kanal, do katerega se lahko dotaknete. Sledite kanalu, dokler na koncu ne pridete do pokrova, ki ga morate odstraniti. Spustite se in pojdite skozi odprta vrata, da se znajdete v velikem jašku, ki vodi navzgor. Morali bi se spopasti vse do majhnega prostora na vrhu.

Vzdignite se po kanalu, dokler končno ne morete iz rešetke na skrajnem koncu priti v eno od zgornjih pisarn stavbe GCPD. Balkon bo pogledal na pokol, ki se dogaja spodaj. Ko se prizor z napadalno vojsko brezpilotnih letal konča, boste ponovno prevzeli nadzor nad nosilcem, ki gleda na drone spodaj. Zgrabite se do vrha strehe in nato zdrsnite navzdol na zahodno stran stavbe, kjer označevalec kaže na rezervni generator.

Cilj: Dostop do parkirne hiše GCPD za vklop rezervnih generatorjev

Koliko rezervnih generatorjev ima na tem prekletem mestu? Stopite do ograje s pogledom na vhod v garažo in si oglejte zmajevega drona, ki ga varuje. Preden spustite in pokleknete pod vrati, optiko drona zaslepite z napravo za daljinsko vdiranje. Sekundo ali dve po tem, ko greste mimo, se bodo za vami zaloputnila vrata. Videli boste oznako, ki kaže na generatorje pred vami, vendar vam bo stala skupina milic.

Če ste hitri, lahko uporabite Disruptor, da onemogočite govedo dveh sovražnikov, preden vas skupina pohite. Ukvarjali se boste z zaščiteno modrico, dvema milicama za govedo, eno milico s pipo in šestimi rednimi milicami. Quickfire REC pištola je vaš prijatelj tukaj. Hitro ga uporabite na obeh milicah za govedo in nato vso moč usmerite v odstranjevanje zaščitene modrice. Če se ga hitro znebite, bo boj veliko lažji.

Ko so bedaki v sanjski deželi, se približajte generatorjem. Vse, kar potrebujejo, je hiter napad s pištolo REC. Naredite to in spet bodo veselo zapeli. Po ponovni vzpostavitvi napajanja lahko nadaljujete s primarnim ciljem.

Vstopite v Batmobil in se pripravite. Če boste kdaj nadgradili Batmobil, je zdaj pravi čas, saj bo to zadnji večji boj, ki bo v zgodbi (kljub temu bo v velikih spopadih še vedno). Ko ste pripravljeni, pojdite iz garaže, da se zunaj srečate z vojsko brezpilotnih letal. Utrgali se boste proti sili šestdeset različnih vrst brezpilotnih letal.

Takoj začnite z razstreljevanjem zmajevega brezpilotnega letala nad glavo, nato pa začnite streljati na brezpilotne letalske rakete. Videli boste, da se na rezervoarjih začnejo pojavljati krogi, ki prikazujejo, da jih Oracle poskuša vdreti ali onemogočiti (kramp = vijolično, onemogoči = zeleno). Te nenadne premike lahko uporabite v svojo korist, tako da streljate na onesposobljene tanke in pustite vdrte tanke, da povzročijo opustošenje med sovražnikovo vrsto.

Doslej bi morali imeti zmožnost izstrelitve raket 4. stopnje (in upajmo, da boste imeli nadgradnjo, ki preprečuje izgubo prekomernega pretoka), shranite do 4. stopnje čim pogosteje, da v enem prestrezu odstranite deset brezpilotnih letal. Ne pozabite tudi na EMP, če ste v stiski. Tukaj je glavna stvar (kot boste videli v videoposnetku, držanje hrbta ob steni/ neprehodnem območju, da se izognete obkrožanju. Če vas obkroži preveč brezpilotnih letal, ste v bistvu zajebani, razen če imate reflekse, podobne bogu.

Cilj: Preprečiti, da bi milica onemogočila varnostne sisteme GCPD

Ko je vojska po ulicah razmetana, se bo odigral prizor, ki kaže, da boja še ni konec. Ko ponovno prevzamete nadzor, se držite na strehi stavbe GCPD in poiščite enoto za infiltracijo. Upoštevajte žarečo (elektrificirano) ograjo tukaj. Med bojem na strehi bo Oracle sprožil različne predmete, kar vam bo omogočilo, da jih odstranite iz okolja. To lahko močno poenostavi vašo bitko, če se jih spomnite uporabiti.

Prvi val sovražnikov sestavlja sedem rednih milic (ena s pipo), par zaščitenih milic in modrica. Poskusite se v tem boju spopasti z okoljskimi odstranitvami. Najprej omamite in udarite modrico, če se lahko izognete njegovim poceni udarcem. Nadaljujte z zračno kombinacijo na zaščiteni milici in pojdite v mesto na preostale sovražnike. Ko ostane le par, se bo drugi val dotaknil in se pridružil boju, ki je v teku.

Štirje nindže, zdravnik in tri redne milice vam bodo še povečale težave, ko boste nadaljevali nenadoma podaljšano bitko. Pohitite s tem zdravnikom, saj več elektrificiranih sovražnikov na terenu povzroči hitro smrt. Po tem se lahko s sovražniki spopadate na svoj način, pri tem pa pazite, da se izognete hitrim napadom nindž na slepo. Upajmo, da niste izčrpali svojega zdravja, saj se je boj šele začel (ne skrbite, ko se sproži prizor, se pojavi tudi kontrolna točka).

Po prihodu več vrst modric, ki jih obkrožajo štiri redne milice in dva zdravnika, se zabava resnično začne. Izmikanje in protinapad boste morali prilagoditi, ko preklapljajo načine. S tem boste resnično preizkusili svoje opazovalne in reakcijske sposobnosti. Izkoristite vse morebitne odstranitve, ki jih pomaga oracle (več jih je na drugi strani heliporta), medtem ko se spopadate s temi nevarnimi sovražniki.

Kot vedno se najprej znebite zdravnikov. Nato se osredotočite na modrice z več vrstami. Dva od teh fantov, ki poskušata napadati hkrati, je prava mora. Če nameravate preživeti, vzemite vsaj enega na hitro. Ko zadnji član milice pade na tla, se bo bitka za zapor GCPD končala in zmagali boste.