Maj


Maj

Vloga: Obramba
Težave: Težko

Meine sposobnosti se osredotočajo na nadzor podnebja, od ustvarjanja ledenih sten iz zraka ali ledenikov iz svojih nasprotnikov, je Mei lahko uničujoč dodatek k kateremu koli obrambnemu polku Overwatch.

Zmožnosti
Endotermični Blaster: Koncentriran tok tekočine pod ničlo lahko zamrzne njene sovražnike. Nato lahko preklopi na funkcijo zaledenitve in dokonča zamrznjenega sovražnika, ki se ji ujame na poti.
Krio zamrzovanje: Mei obdaja košček ledu, ki jo zdravi in ​​odpravlja kakršno koli škodo. Medtem ko je to aktivno, se ne more premikati ali uporabljati drugih sposobnosti.
Ledena stena: Ledena stena poči od tal, kar sovražnike loči od cilja ali Mei od bližajoče se nevarnosti.
Blizzard: Mei vrže brezpilotnega letala, ki oddaja zadrževan snežni metež, ki upočasni in poškoduje sovražnike, tiste, ki ne morejo pobegniti pred Blizzard, je mogoče celo zamrzniti.

Taktika
Mei se lahko zmrzne zaradi kakršnega koli drugega borca ​​z nobenim drugim borcem. Odlična je za nadzor točk ali odpravljanje sovražnikov. Začnite z zamrzovanjem sovražnika, kar ne bi smelo biti težko, saj traja le nekaj sekund, da zamrznete sovražnika z doslednim tokom. Nato nadaljujte s strelom z glave iz variante Icicle ali napadom v bližnjem boju (katerega škoda se poveča na zamrznjenih sovražnikih) in že ste odpravili velik del njihovega zdravja, tudi pri najmočnejših junakih. Vaš ledeni zid je lahko tudi v veliko pomoč, saj vam lahko omogoči, da se približate borcu, ali pa se ločite od njega, kar vam daje dovolj časa, da se umaknete na varno in uporabite Cryo-Freeze za povrnitev zdravja. Meiina šibkost izhaja iz njene nezmožnosti, da bi učinkovito povzročila škodo na daljših razdaljah, zato jo je treba uporabljati predvsem v bližini objektivnih točk in v zaprtih prostorih. Ni hitro premikajoč se lik, zato se lahko z vijuganjem v odprt prostor precej hitro vrnete na zaslon za izbiro likov in svojo bazo. Njen ultimativ je izjemen tudi za objektivni nadzor, saj lahko zamrzne ali vsaj upočasni celotno ekipo, če lebdijo na enem samem območju. Uporabite svoj ultimativ v tandemu z vašim endotermičnim blasterjem, da se prepričate, da zmrznejo, nato pa sledite napadu ledenice ali v bližnjem boju in zmaga bo vaša.

pro-tip
Z ledenim zidom blokirajte cele vhode, ko držite točko, in se seznanite s svojim ultimativcem, ko poskuša nasprotje priti skozi. Kombinirajte tudi sposobnost zmrzovanja blasterjev z ledenico, da nanesete veliko škodo.

Močno proti
Sledilnik: Mei lahko z lahkoto zamrzne Tracer s svojim Blasterjem, če je ujet v potoku in ga lahko zaradi slabega merilnika zdravja v hipu dokonča z ledenico.
Winston: Winston lahko poškoduje le bližino, zaradi česar je glavna tarča Meijevega blasterja. Winston ima ogromno zdravja, a ko ga zmrznejo, ga lahko z lahkoto pošlje nekaj ledenikov ali pa vam omogoči dovolj časa, da naredite varnostno kopijo in pobegnete.

Šibak proti
Razparač: Čeprav mu Reaper zaradi bližine olajša tarčo za Endothermic Blaster, so njegove puške preprosto močnejše. Nekaj ​​njegovih posnetkov bo Mei z lahkoto odneslo. To je najbolje preprečiti z uporabo ledene stene ali celjenjem s krio zamrzovalnikom.
Vdovac: Mei nikakor ni počasna, vendar je njena mobilnost omejena. Če to združite s svojim skoraj izključno arzenalom kratkega dosega, je lahka tarča za plenilskega Udovca. Izogibajte se odprtim območjem, če ima sovražnikova ekipa Widomaker (ali Hanzo glede tega).

Življenjepis
Pravo ime: Mei-Ling Zhou
Starost: 31
Poklic: Klimatolog, pustolovec
Osnova delovanja: Xi’an, Kitajska (prej)
Povezanost: Overwatch (prej)

Zgodba
Mei je znanstvenica, ki se je borila za ohranitev okolja v svoje roke.

Čeprav so številni za naraščajoče, nepojasnjene podnebne pojave na planetu krivili pojav novih tehnologij, hitro rastočo populacijo in vse večjo porabo virov, pravi vzrok ostaja neznan. Da bi našli rešitev, je Overwatch vzpostavil vrsto ekoloških opazovalnih točk na oddaljenih, kritičnih lokacijah po vsem svetu.

Mei-Ling Zhou je bila članica te večletne pobude. Klimatologinja brez primere je uvedla vrhunske inovacije na področju manipulacije s podnebjem, ki so zaščitila ogrožena območja v Aziji in širše. Ko je prišlo do katastrofe, so jo dodelili nadzorni postaji programa Watchpoint: Antarctica: nenadno, katastrofalno polarno neurje je pretreslo instalacijo in jo odrezalo od zunanjega sveta, objekt pa je bil poškodovan, znanstveniki pa nasedli. Ker se je njihova oskrba zmanjševala, so v zadnjem poskusu preživeli, dokler niso poskušali rešiti, vstopili v kriostazo.

Toda to reševanje ni nikoli prišlo. Leto kasneje so končno odkrili kriogenično komoro ekipe. Mei, še vedno v mirovanju, je bila edina preživela. Svet, v katerega se je Mei prebudil, je doživel precejšnje spremembe: Overwatch-a ni bilo več, resna podnebna vprašanja so se poslabšala in nobena od eko-nadzornih točk ni delovala. Vsi sledi, ki so jih odkrili, so bili izgubljeni.

Mei se je odločila, da bo svoje delo nadaljevala sama. Opremljena s prenosno različico svoje tehnologije za obvladovanje podnebja, potuje po vsem svetu v upanju, da bo ponovno vzpostavila eko-mrežo in izsledila vzroke groženj za ekosistem planeta.