Creative Sound BlasterX H6 Pregled

Toliko odličnih igralnih slušalk, a le malo jih je tako vsestranskih kot Creative Sound BlasterX H6, ki ponuja enako vrednost za poslušanje glasbe kot za igranje iger.

AvtorSamuel Stewart 3. januarja 2022 Creative Sound BlasterX H6 Pregled

Spodnja črta

Sound BlasterX H6 je ena najbolj stroškovno učinkovitih slušalk, ki so izšle v zadnjem času, s kul videzom, izjemnim udobjem in celo vrsto funkcij.

Njegov zvok ni bil narejen posebej za igranje iger, vendar je to pravzaprav ena največjih prednosti H6.

To so najbolj privlačne slušalke za vse, ki nameravajo kar najbolje izkoristiti svoje slušalke zunaj iger.

Oblikovanje: (4,0)Lastnosti: (4.3)udobje: (4.9)mikrofon: (4.1)zvok: (4.3) 4.3 Glej Cena

Trg igralnih slušalk je tako nasičen kot vedno, z neskončnostjo podjetij, ki poskušajo prodati na desetine različnih modelov. Kljub temu se trenutno ne moremo pritoževati, ker so bile zadnje ponudbe večinoma zvezdne, The Sound BlasterX H6 od Ustvarjalni laboratoriji samo poudarja ta trend.

Kljub temu pa mora biti nov model s toliko raznolikimi slušalkami srednjega razreda, ki se potegujejo za mesto v vaši igralni postavitvi, resnično izjemen, da izstopa. Ali Sound BlasterX H6 izstopa? Da, vendar ne tako, kot pričakujete.

KazaloPokaži

Specifikacije

ime Creative Sound BlasterX H6
Vrsta Slušalke za ušesa
Povezava Žični (tako USB kot 3,5 mm)
Utež 1,33 lbs (0,603 kg)
vozniki 50 mm Full Spectrum
Frekvenčni razpon 20 Hz - 20.000 Hz
mikrofon Enosmerni kondenzatorski mikrofon
Oblikovni slog Zaprto

Oblikovanje

BlasterX

Potreben je en sam pogled, da opazite zrak vrhunske kakovosti, ki ga izžareva H6. Črna zunanjost ima izrazit videz, ki oddaja igralni utrip, ne da bi bil preveč agresiven.

Namesto tega so edina stvar, ki vizualno izstopa na H6, LED-svetlobni obroči, ki gredo okoli vsake ušesne školjke. To pomaga zagotoviti, da se H6 lahko prilega vsakemu okolju RGB, hkrati pa ostane dovolj minimalističen, da ne izgleda neumestno, povezan z igralno napravo, ki ne sveti kot božično drevo.

Vrhunski občutek je še vedno ohranjen tudi po tem, ko naredite več kot le pogled na slušalke, zahvaljujoč visokokakovostni plastiki in kovinsko ojačanemu naglavnemu traku. In že samo približevanje ušesnih blazinic na sliki bi vam moralo dati dobro predstavo o tem, kako mehke in plišaste so.

Najboljša stvar je, da so zamenljivi. Torej, če bi se kdaj poškodovali, lahko dobite nove, ne da bi zažgali luknjo v žepu. Opazili boste tudi, da so ušesne blazinice pokrite z mrežasto tkanino.

Vsekakor cenimo prednosti, ki jih mrežasti material prinaša na mizo – predvsem dodano zračnost – vendar ta ista zračnost pomeni tudi slabše pasivno odpravljanje hrupa.

Poleg tega se H6 poveže z vašimi napravami prek snemljivega kabla. Priložena sta dva od njih: en USB in en standardni 3,5 mm kabel.

To pomaga zagotoviti, da so slušalke združljive ne samo z osebnim računalnikom in mobilnimi napravami, temveč tudi z vsemi konzolami trenutne generacije – PS4, Xbox One in Nintendo Switch.

Lastnosti

Creative Sound BlasterX

Sound BlasterX H6 ima tudi vrsto kul funkcij, tako tistih, ki jih pričakujete od igralnih slušalk, kot tudi nekaj povsem novih in inovativnih.

Za začetek je na voljo 7.1 Virtual Surround Sound, ki deluje precej dobro, da prinese dodatno raven potopitve. Potem je tu tudi Skavtski način , v čemer bodo uživali predvsem ljubitelji Shooterjev.

Ta funkcija namreč poveča glasnost določenih frekvenc, ki vam dajejo taktično prednost, saj vam omogočijo, da slišite svoje nasprotnike, preden vas lahko slišijo.

Kljub temu je bila ena od stvari, ki nam je bila najbolj všeč, svoboda poigravanja z EQ. Iz škatle je H6 opremljen s 3 prednastavitvami EQ, ki jih lahko vklopite, če ne uživate v 'ravnem' EQ: ena je za igranje iger, ena za filme in ena za glasbo.

Niso neverjetni, vendar so še vedno kul dodatek za vse, ki se ne marajo ročno motati z nastavitvami EQ.

Če pa uživate v personaliziranem zvočnem profilu, lahko to storite z uporabo programske opreme Sound Blaster Connect, ki jo lahko brezplačno prenesete na spletnem mestu Creative Labs.

Ta kul kos programske opreme vam daje proste roke nad slušalkami in vam omogoča nadzor nad vsem, od EQ in LED osvetlitve do učinkov obdelave zvoka in še več.

Pošteno opozorilo: vse te funkcije so dostopne le pri uporabi USB povezave, tako kot so vse kontrole na levi ušesni skodelici tudi v tem primeru funkcionalne. To pomeni, da boste imeli veliko bolj preprosto izkušnjo, ko boste H6 uporabljali z Xbox One ali Nintendo Switch.

To velja tudi za druge funkcije, kot sta tehnologija ClearComms, ki deluje z mikrofonom, in nadzor okolja.

Zdaj bomo omenili ClearComms, ko pridemo do mikrofona, vendar bomo spremljanje okolice razložili takoj, saj je to kul in inovativna nova funkcija, ki smo jo omenili.

V bistvu deluje kot spremljanje mikrofona, vendar za zvok iz okolice. V eno od ušesnih školjk je vstavljen majhen mikrofon, ki bo, ko je vklopljen, napajal zvok, ki ga zajame, v vse, kar že poslušate.

Recimo torej, da bi morali biti pozorni na telefonski klic, zvonec na vratih ali kaj drugega, vendar še vedno želite igrati, medtem ko čakate. No, zdaj lahko.

Samo vklopite spremljanje okolja in videti bo, kot da nosite in ne nosite slušalke hkrati. Seveda boste trpeli zaradi belega šuma, vendar nam je tukaj všeč potencial.

H6 ne bi smeli kupiti samo za ta namen, saj se v teh slušalkah malo uporablja, predvsem zato, ker je pasivno odpravljanje hrupa pri tej stvari precej slabše.

Kljub temu je to kul funkcija, ki jo lahko najbolj izkoristijo streamerji in otroški igralci iger, katerih starši ne razumejo, da nekaterih iger ni mogoče začasno ustaviti. Kar se nas tiče, smo veliko bolj navdušeni, da vidimo, kam gre naprej.

Udobje

Slušalke Blaster X

H6 je ena najbolj udobnih slušalk, ki smo jih preizkusili. Mrežasta tkanina je na ušesih nekoliko bolj otipljiva, kar nekateri ljudje morda ne bodo cenili.

Vendar pa na splošno te slušalke zelo ustrezajo glede udobja. Poleg debelega oblazinjenja iz spominske pene, ki se prilagaja obrisom vašega ušesa za maksimalno udobje, obstaja tudi vpenjalna sila, ki zadene pravo mesto.

Rezultat so udobne slušalke, odlične za dolgotrajno uporabo, ne da bi vam bilo treba kdaj čutiti bolečino v ušesih ali potenje.

Kljub temu nam je pri teh slušalkah najbolj všeč, kako jih oblazinjenje iz spominske pene omogoča, da jih vaše uho oblikuje. V praksi to pomeni, da H6 ne bo neprijetno nositi, tudi če nosite očala.

Edina stvar, ki se lahko zdi negativna, je razmeroma tanka mrežasta podloga na naglavnem traku, a tudi takrat se vam nikoli ne zdi, da bi tiščala v lobanjo.

V igralnem smislu je naglavni trak dovolj kompetenten, da igre ne zavrže, medtem ko uživa v družbi soigralcev (ušesne skodelice, lahka oblika in sila vpenjanja), ki lahko samostojno popeljejo ekipo do zmage.

mikrofon

Sound BlasterX

Zdaj je dober mikrofon v ekipnih video igrah verjetno še bolj kritičen kot kakovost zvoka. Ljudje v Creative Labsu so to morali ves čas upoštevati pri izdelavi mikrofona za H6, saj tukaj niso potegnili nobenih udarcev.

Kar boste dobili s H6, je snemljiv enosmerni kondenzator mikrofon, ki zveni izvrstno, glede na ceno te slušalke.

Ni the mikrofon z najboljšim zvokom, saj nima pop filtra in odvzame nekaj bogastva v vašem glasu, vendar je za skupinski klepet več, kot ga boste kdaj potrebovali, razen če ste popoln profesionalec – v tem primeru boste želeli vseeno dražje slušalke.

Poleg tega, če uporabljate povezavo USB, boste lahko prilagodili stopnjo delovanja odpravljanja hrupa s programsko opremo, pa tudi nekatere druge zanimive stvari, ki jih ponuja tehnologija ClearComms – na primer spremljanje mikrofona.

Skratka, mikrofon na H6 je v najslabšem primeru povprečen, a če uporabite povezavo USB in se malo poigrate z nastavitvami, lahko ugotovite, da je res izjemen za cenovni razred.

Zvok

Ustvarjalne slušalke

In zdaj za pravo stvar: zvok! Kako se Sound BlasterX H6 primerja s številnimi odličnimi slušalkami, ki mu delajo družbo v tem cenovnem razredu?

No, ne poskuša narediti iste stvari, kot jo počnejo vsi drugi, ampak vam namesto tega ponuja nadomestni pristop. Za razliko od številnih igralnih slušalk, ki ponujajo fantastičen zvok za igranje iger in zanemarjajo vsako drugo uporabo, H6 zagotavlja popolno izkušnjo poslušanja.

Da, za igranje iger zveni dobro, vendar ne na račun slabega zvoka za druge multimedijske namene. Če torej želite kupiti kakovostne slušalke, ki se bodo obdržale tudi zunaj iger, potem je H6 the osnovna rešitev.

Pomaga svoboda prilagajanja EQ po svojih željah, tako kot tri vnaprej pripravljene možnosti EQ – pomaga pa tudi dejstvo, da H6 niso slušalke, ki poganjajo nizke tone.

To ne pomeni, da je nizki toni slab – lahko se drži, 50 mm neodimski gonilniki pa mu dajejo veliko udarca – toda visoki toni so tokrat zagotovo na voznikovem sedežu. Na splošno slušalke zvenijo prijetno toplo, z dovolj moči in vsestranskosti, da zadovoljijo večino igralnih in glasbenih zvrsti.

Edina pomanjkljivost je, da srednjim in predvsem vokalom manjka malo bogastva. Ni tako slabo in nikoli ne bi smelo biti moteče do te mere, da bi pokvarilo poglobitev – na primer pri gledanju filmov, poslušanju glasbe ali igranju iger –, vendar je vredno omeniti. Razen tega so to ena najbolj vsestranskih slušalk, ki jih lahko prilagodite tako, da zvenijo, kot želite.

Zaključek

Creative Suond Blaster

Skratka, Sound BlasterX H6 so fantastične slušalke, ki se že uvrščajo med najboljše te vrste v tem cenovnem razredu. Glede na to, kako močno je konkurenca, to nekaj pove.

Ima neverjetno vsestranskost, zahvaljujoč vsem prilagajanju in personalizaciji, do katerih imate dostop, in širokemu izboru naprav, s katerimi ga lahko povežete.

Ne pozabite, da boste morali uporabiti kabel USB, če želite kar najbolje izkoristiti H6, zato ni naše prvo priporočilo, če potrebujete slušalke, zlasti za igranje iger na Xbox One ali Nintendo Switch.

Če potrebujete slušalke, pri katerih je igranje iger na vrhu in edino prednost, potem toplo predlagamo, da svojemu proračunu dodate dodatnih 20 USD in si privoščite Turtle Beach Elite Atlas .

Kljub temu, če potrebujete slušalke, ki jih nameravate uporabljati za več kot le igranje iger, H6 po vrednosti zlahka preseže Elite Atlas.

Te bodo morda všeč