Je Driverscape varen?

Ali je Driverscape varen za uporabo? Ali je zakonito? Podrobneje smo si ogledali Driverscape in kaj ponujajo. Preberite našo recenzijo tukaj!

AvtorSamuel Stewart 19. marec 2021 Pregled vozniškega prostora

vozniki. Ljubite jih ali sovražite. Zagotavljajo, da naši stroji iz dneva v dan odhajajo, naša strojna oprema pa deluje v vrhunskem stanju.

To je do izdaje posodobljene različice in pridemo do najpomembnejšega vprašanja, ali tvegamo, da bi dobili boljšo izkušnjo, ali pa igramo na varno in se držimo preizkušene različice.

V tem članku si oglejmo Driverscape , ogromna zbirka brezplačnih gonilnikov tretjih oseb, ki vam sporoča, ali je varna za uporabo ali ne.

KazaloPokaži

Kaj je Driverscape?

Driverscape

Driverscape je zasebno sestavljen katalog gonilnikov drugih proizvajalcev za vrsto strojne opreme od grafičnih kartic do matičnih plošč in zunanjih naprav, kot so tipkovnice USB, tiskalniki ali miške.

Ekipa pri Driverscapeu je ročno zbrala gonilnike z uradnih spletnih mest proizvajalcev in jih kategorizirala glede na kategorijo naprave in ime proizvajalca, domnevno za lažji dostop kot vse na enem mestu.

Driverscape trdi, da vozniki so Laboratoriji kakovosti strojne opreme Windows (WHQL) certificiran (Microsoftov pečat odobritve tretje osebe) in da je vsak gonilnik posebej pregledal glede pristnosti. Spletno mesto ponuja tudi zakladnico zgodovinskih gonilnikov za strojno opremo, ki ni več v proizvodnji ali ni podprta s strani proizvajalca.

Poleg tega Driverscape predlaga pripomoček za posodobitev gonilnikov, združljiv z operacijskimi sistemi Windows XP, Vista, 7, 8 in 10, ki skenira vaš računalnik, da ugotovi morebitne zastarele in manjkajoče gonilnike, nato pa predlaga možnost prenosa in namestitve nadomestnih.

Ali je treba uporabiti Driverscape?

Je Driverscape varen

Vprašanje ni toliko, ali je Driverscape varen, ampak ali obstaja resnična potreba po pridobivanju gonilnikov prek programske opreme za posodobitev gonilnikov drugih proizvajalcev ali ročno namestitvi iz knjižnice Driverscape.

Kratek odgovor je: ne .

Windows odlično posodablja vso kritično strojno opremo s preizkušenimi gonilniki, ki imajo Microsoftov blagoslov. Za večino naprav skoraj ni treba ročno posodabljati gonilnikov.

Če gonilnik nujno potrebuje posodobitev in Windows ne uspe, je vedno prvo pristanišče klica stran za podporo na spletnem mestu proizvajalca naprave , kjer boste našli najsodobnejši gonilnik. S tem boste dobili zagotovljeno pristnost in prenos brez morebitnih trojanskih programov, zlonamerne programske opreme ali rootkitov.

Ta pristop je še posebej pomemben za grafične kartice z Nvidia in AMD , oba ponujata veliko možnosti za pridobitev najnovejših gonilnikov prek lastniške programske opreme, kot sta GeForce Experience in AMD Radeon Software, ali z obiskom njihovih spletnih mest (vključno s starejšimi gonilniki za starejše grafične kartice).

Je Driverscape varen?

Pregled Driverscape

Kar se tiče varnosti, odsvetujemo prenos pripomočka Driverscape Driver Update Utility . Vsaka programska oprema drugih proizvajalcev, ki skenira vaš računalnik in ponuja prenos gonilnikov, je zanesljiv način, da povabite številne težave. To je glavno sredstvo za zle sile interneta, da pridobijo dostop do vašega računalnika prek vohunske in zlonamerne programske opreme.

Poleg tega pripomoček išče zastarele gonilnike, ne da bi upošteval stabilnost ali starost vaše strojne opreme. Prenos predlaganih zamenjav lahko povzroči nepredvidene težave in nestabilnost. V večini primerov ima naprava že najnovejši gonilnik, čeprav je morda star nekaj let. Pogosteje kot ne, ga je proizvajalec prenehal posodabljati.

Da bi Driverscape zaslužil, pripomoček za posodobitev gonilnikov ne zahteva denarja po zagonu začetnega površnega pregleda, kot to počnejo drugi pripomočki za gonilnike. Glede na vse skupaj je to veliko premalo, da bi ji dalo legitimnost.

Windows skrbi za kritične varnostne težave in ranljivosti z rednimi posodobitvami. Kar se tiče ostalega – razen grafičnih kartic, ki imajo koristi od pogostega posodabljanja na najnovejše gonilnike, ki jih je preveril proizvajalec (v vsakem primeru vas bodo pozvali, da jih prenesete z lastniškimi programi iz Nvidie in podobnih) – vedno upoštevajte mantro, če ni pokvarjen, ne popravljaj.

Na splošno, nima smisla brskati po seznamih gonilnikov proizvajalca in iskati najnovejši gonilnik za adapter Wi-Fi, če deluje brez težav .

Uporaba Driverscape kot zadnja možnost

Pregled Driverscape.com

Čeprav upajmo, da je zgoraj navedeno poudarilo tveganje, povezano z uporabo spletnih mest tretjih oseb, Driverscape lahko bo koristno, če iščete gonilnik, ki ga je izdelal zdaj nedelujoči prodajalec ali napravo, ki ni več prikazana na strani za podporo proizvajalca.

Če iz nekega razloga iščete zadnji znani gonilnik za zvočno kartico, izdelano v zgodnjih 2000-ih, je Driverscape blagoslov. Morda je med peščico mest na internetu, kjer je voznik na voljo, in zagotovo med bolj dostopnimi.

Priporočamo vam le, da pristopite previdno:

  • Poskrbite, da boste datoteke prenesli posamezno.
  • Nikoli ne uporabljajte lastniškega pripomočka spletnega mesta.
  • Vse prenesene gonilnike zaženite z zmogljivim, posodobljenim protivirusnim programom in jih pred uporabo skenirajte z zaupanja vredno programsko opremo za odstranjevanje zlonamerne programske opreme. Kakršni koli znaki brskanja po očeh in prenehajte.

Zgodbe o datotekah Driverscape, ki ne zasadijo le lažnih gonilnikov, ampak tudi trojanske forume po internetu. Kljub temu je večina teh objav starih nekaj let in zdi se, da je Driverscape medtem počistil svoje dejanje.

Zadnja beseda

Da povzamem, spletna mesta proizvajalcev so nedvomno pot za pridobitev voznikov. V malo verjetnem scenariju zastarelih ali težko najdenih gonilnikov ima Driverscape svojo uporabo, vendar bodite zelo previdni.

Te bodo morda všeč