EA Sports UFC 4 pregled

EA Sports UFC 4 Ovitek Art
Sistem: Xbox One, PS4
Razvoj: EA Vancouver
Pub: EA Sport's
Izdaja: 14. avgust 2020
Igralci: 1-2 igralca
Ločljivost zaslona: 1080p-4K Kri, jezik, blage sugestivne teme, nasilje
Izzivi EA Sports UFC 4 vas bodo razbili. V dobrem smislu!
avtor Benjamin Maltbie

Prva igra v seriji UFC EA Sport je izšla leta 2014. Iskreno povedano, bila je precej bleda, vendar je bila tudi edina velika igra v žanru. Skoki in meje proti neprimerljivi izkušnji UFC so bili narejeni z drugo igro. Tretja igra se je tako zelo približala in je bila zelo dobro sprejeta. Upanje je bilo, da bo EA Sports UFC 4 igra, ki bo končno prišla tja.

Kljub navdušenju navijačev, po eni uri igranja, sem se počutil pozitivno, da bo EA Sports UFC 4 eden tistih redkih primerov odlične igre, ki jo absolutno ne maram igrati. In trajalo je nekaj časa, zdaj pa lahko trdim, da je to odlična igra in jo rad igram. Tudi jaz sem vesel, ker je to koncept, ki ga je za razliko od finih točk strategije v MMA ljudem precej enostavno razložiti. S tem vodim, da bi spodbudil igro do poštenosti, čeprav je zelo verjetno, da bo igra prišlekom frustrirajoča ali zastrašujoča. Zapomnite si to, ko vaš lik stoji na tleh in glasno in krvavo bije, vi pa obupano poskušate ugotoviti, kako jih prisiliti, da zaprejo obraz, pokrijejo obraz, vstanejo ali naredijo v bistvu kaj drugega kot krvavitev.

Igra se hitro premika in takoj ste vrženi v karierni način UFC 4, kjer se lahko borite od amaterjev do UFC Hall of Fame. Prva stvar, ki jo boste videli po kratkem prizoru, je zaslon za ustvarjanje likov, poln mehanskih in kozmetičnih odločitev. V teh menijih in šele tukaj lahko začnete spuščati denar za virtualno valuto. Za referenco je Goku-esque anime bel dodatek vreden od štiri do pet dolarjev valute. Če želite porabiti nekaj denarja v resničnem življenju, lahko svojo estetsko vizijo v celoti uresničite, še preden začnete igrati. Kar zadeva prednosti in slabosti vašega lika, pa je to šele začetek. Če želite natančno razviti borca, ki je hkrati oster in moden, morate zgodbo nekoliko napredovati.

Posnetek zaslona EA Sports UFC 4

Zgodba je za športno igro več kot uporabna. Pripoved je ogabna na način, kako so lahko športni filmi omamljeni, vendar je tudi poživljajoč, na način, kako so lahko športni filmi navdihujoči. To je slaba zgodba. To je zgodba o nekom z velikim srcem in močno voljo, ki ne bo odnehal, dokler ne zmaga. To zgodbo ste slišali v različnih oblikah in če vam je bila takrat všeč, vam bo tokrat všeč. Zgodbo dvigne prisotnost trenerja Davisa, nekdanjega borca, ki je postal trener po poškodbi ob koncu kariere. Je izredno topel lik in mu nekako uspe ublažiti frustracijo ob izgubi. Prav tako vam pripravi prvih nekaj tekem.

Te tekme so proti izkušenim nasprotnikom in se osredotočajo na različne sloge igre. To je zato, ker v EA Sports UFC 4 v bistvu obstajajo tri kategorije boja. Stand-up igra je precej preprosta in tam poteka večina udarcev in brcanja. Medtem na terenu igrajo igralci, ki se spoprimejo, preidejo in izvedejo množico kaznujočih udarcev z možnostjo, imenovano zemlja in funt. Med tema dvema vrstama igranja je sistem klinča. V njem se stoječi borci med seboj prepletajo, da izvedejo mete, padce in kombinacije. Odličen je tudi za nadzor prstana, saj je najlažji način, da se izognete klinču, tako da naredite varnostno kopijo. Če se borec preveč umakne, ne bo imel kam iti, kar je, milo rečeno, podoptimalen položaj.

Igra stand-up ima nesporni občutek finese. Na voljo imate velik, prilagodljiv arzenal potez, njihova učinkovitost pa je odvisna od razdalje, okoliščin in pogostosti uporabe. Desna analogna palica je namenjena nagibanju, ki omogoča izogibanje, ne da bi se morali premakniti z bojne razdalje. Lahko se vrnete in izstopite iz varnosti. Bloke lahko blokirate in prekinete. Lahko udarjate in ujamete udarce. Vsa dejanja imajo učinkovit števec, zato vam pomaga, da dobro razumete, kaj lahko storite, vendar je močan ročaj na manjšem kompletu orodij več kot primeren za večino situacij. Na stoječo igro vpliva, kako dobro lahko borci berejo in napovedujejo dejanja drug drugega, kar je izkušnja, ki jo AI dejansko uspe ponovno ustvariti.

Najbolj vroče stvari na CheatCC -ju!

Po drugi strani pa se igra na tleh počuti manj rafinirano. Na terenu imajo igralci možnost izbire med možnostmi, kot sta vstati in se podrediti. Izbira možnosti premakne lik na položaj, ki lahko bolje uresniči cilje igralca. Pri sprejemanju teh odločitev bi pričakovali logiko in tok, vendar strategijo spodkopava neizogibno ugibanje. Oba borca ​​lahko prekinita prehode z uporabo desnega in levega sprožilnega gumba. Če se borec med prehodom ujema z drugimi igralci, se prehod zavrne. V nasprotju z računalnikom se prikaže vmesnik, ki vam pomaga. Na spletu ste sami. V igri o izgradnji spretnosti in razumevanja lahko tovrstno ugibanje spodkopava občutke napredka. To še posebej velja, ker ni jasnih navedb, kateri od številnih dejavnikov je povzročil zavrnitev.

V manjši meri prispevki vključujejo tudi ugibanje na enak način kot kamen, papir, škarje. Ko se poskuša skupna predložitev, se prikaže števec, ki pravi pobegni in podredi. Pojavi se tudi ukrivljen vmesnik z dvema palicama, ki predstavljata oba borca. Prevladujoči igralec mora s sprožilnimi gumbi premikati palico vzdolž krivulje, tako da je palica drugega igralca pokrita. Če je ta vrstica pokrita, se števec za oddajo napolni. Če ni, se števec za izhod v sili napolni. Predložitev dušilke medtem prikaže števec, ki pravi pobeg in predložitev, vendar je ukrivljeni vmesnik zamenjan s krožnim in igralci morajo uporabiti analogno palico za premikanje palic po njenem obodu. To so mini igre, ki se počutijo slabo prilegajoče, vendar je problem z igro zapleten za žanr.

Posnetek zaslona EA Sports UFC 4

Glede na vse, kar se je treba naučiti, bi bilo morda smiselno, da se osredotočimo na merilnik vzdržljivosti. Ta števec je vezan na skoraj vsako dejanje, ki ga lahko izvedete v igri, in lahko povzroči ali prekine boj. Upravljanje vzdržljivosti vas tudi spodbuja, da ste premišljeni pri svojih dejanjih, kar je še ena pomembna stvar pri igranju te igre. Namerne, premišljene strategije dejansko delujejo. To sporočilo je prisotno v celotni zasnovi UFC 4.

Poiščite to sporočilo med boji. Ko sprejmete tekmo, imate čas, da se nanjo pripravite. Nato lahko porabite čas, ki je predstavljen kot vir v igri, za preučevanje posnetkov nasprotnika za boljšo oblikovanje strategij. Partnerje za usposabljanje lahko povabite, da vas naučijo novih sposobnosti, če imate z njimi pozitiven odnos. Sparring vam omogoča, da razvijete lastnosti svojega lika, za povečanje priljubljenosti pa uporabite možnost, imenovano hype. Krmarjenje po teh menijih med bitkami je skoraj pomembno za igro, saj se borijo sami. Če se želite izogniti takšnim podrobnostim, se lahko odločite za simulacijo tedna usposabljanja in še vedno pridobite sredstva za izgradnjo svojega značaja. Dejstvo, da lahko z dejanskim načrtovanjem mehansko izboljšate svoje možnosti, spodbuja sistem nagrajevanja v načinu zgodbe igre. Načrtovanje lika okoli lastnih slabosti je podaljšek tega. Se borite s igro na tleh? Naredi tako, kot je storil moj prijatelj, in jih uniči stoje. Vse skupaj je precej cerebralno za igro o tem, kako ljudi potopiti v pozabo.

Posnetek zaslona EA Sports UFC 4

Prav tako želim omeniti, da glavni meni vidno prikazuje možnosti dostopnosti, kjer lahko igralci omogočijo barvno slep način in izbirajo med tremi različnimi spremembami barvne palete. Bliskavice fotoaparata, ki so vključene za površinski učinek, lahko tukaj izklopite in omogočite nastavitev, imenovano haptične povratne informacije, ki označuje naravo dohodnih visokih in nizkih udarcev. Tudi te možnosti so bile v zadnji igri, vendar je vredno priznati njihovo prisotnost, ker takšne možnosti dostopnosti še vedno niso dovolj pogoste in njihova prisotnost ni vnaprej sklenjena.

Ker je to praktično edina igra v žanru, je EA Sports UFC 4 nesporni prvak. Dejstvo, da samostojno napolni lepoto, pa ni edini razlog za igro. Ko spoznate osnove, je EA Sports UFC 4 globoka igra, ki vam omogoča, da se z njo ukvarjate pod svojimi pogoji. Lahko se prebijete v enostaven način ali pa se zanesete na spretnosti in sposobnosti. Trening lahko simulirate, če se želite samo boriti. Če želite obvladati igro, meniji za usposabljanje ponujajo veliko informacij in način vadbe je zelo primeren. Če želite izvedeti več o optimalnih zgradbah in uspešnicah, na spletu že obstajajo različne skupnosti, ki navdušeno pozdravljajo priložnost, da se spoznajo s tehnične strani igre. Tam bom izboljšal svojo igro na tleh. Pred tednom dni si nisem mogla predstavljati, da bi rekla kaj takega.

Avtor:
Benjamin maltbie
Vodja pisateljske ekipe
Datum: 18.08.2020

OCENA OD 5 OCENA OPIS 4.0 Grafika
Grafika ni osupljiva, kot so lahko novejše igre, vendar animacija igro oživi 3.5 Nadzor
Strategije iz resničnega življenja pretvorijo v zadovoljivo simulacijo, a zemeljska igra še vedno potrebuje delo 3.5 Glasba / Zvok FX / Glasovna igra
30-pesni zvočni posnetek kakovostne izbire in visceralni zvoki, ki dajejo občutek pristnosti, da vpliva na 4.0 Play Value
Ko se žogica začne valjati, je neverjetno zasvojena in sčasoma je veliko globine za raziskovanje 4.4 Splošna ocena - odlično
Ne povprečje. Za razčlenitev končnih rezultatov glejte legendo o ocenah spodaj.
Legenda o oceni ocene
0,1 - 1,9 = Izogibajte se 2,5 - 2,9 = Povprečje 3,5 - 3,9 = Dobro 4,5 - 4,9 = Morate kupiti
2,0 - 2,4 = Slabo 3,0 - 3,4 = Pošteno 4,0 - 4,4 = Odlično 5.0 = Najboljša

Lastnosti igre:

  • Fluid Clinch Control - UFC 4 uvaja tehnologijo realnega gibanja igralcev (RPM Tech) v umetnost 'klinča' in ustvarja tekočo izkušnjo, ki jo poganja položaj in fizični kontekst. Z uporabo te tehnologije je klinč integriran kot del udarnega sistema, ki omogoča bolj tekoče in pogostejše trenutke stiskanja in odmora.
  • Prenova za odstranitev - UFC 4 uvaja RPM Tech tudi v igranje za odstranitev. Z množico novih animacij za odstranitev bodo igralci občutili širši spekter rezultatov, ki jih poganja nadzor uporabnikov in lastnosti borcev. Od moči do čistega širjenja do vseh novih vozniških odstranitev, kjer igralci aktivno pritisnejo ali se branijo s poskusom odstranitve, v teh udarnih rokoborskih trenutkih se zmaga ali izgubi.
  • Uničujoča tla in funt - Iskanje načinov, kako povzročiti znatno škodo s tal, je postalo zaščitni znak nekaterih najboljših UFC -jev. S temeljito prenovo in funtom vam UFC 4 omogoča večji nadzor nad postavljenimi scenariji, kar daje napadalcu več orodij za ciljanje in izbiro njihovih točk, branilec pa dostop do več orodij, kot so premikanje glave in pravočasni prehodi števcev.


    Komentarji Prosimo, omogočite JavaScript za ogled komentarji, ki jih poganja Disqus. komentarji na blogu, ki jih poganjaRazprava