#DRIVECLUB Pregled

#DRIVECLUB Škatla Art
Sistem: PS4
Razvoj: Evolution Studios
Pub: Sony
Izdaja: 7. oktober 2014
Igralci: 1
Ločljivost zaslona: 480p-1080p
Gremo Clubbin '
avtor Joshua Bruce

Vedno sem bil človek preprostih okusov. Od vsake igre, ki jo igram, pričakujem določene stvari; solidno igranje, zmogljive vizualizacije in tekoči vmesniki, če naštejemo le nekatere. Večinoma, #DRIVECLUB na vseh teh področjih se odlikuje, vendar iz nekega razloga nisem mogel priti v igro. Ne gre za to, da sem pričakoval kaj več kot vaš standardni dirkač in mislim, da je to del problema: samo to, standardni dirkač.

V središču #DRIVECLUB izkušnje so seveda klubi. Za ustanovitev kluba sta potrebna le dva člana #DRIVECLUB in poskrbite, da boste to storili, saj številne nagrade v igri za odklepanje uporabijo vaš klubski čin. Višji rang pomeni boljše avtomobile, najboljše avtomobile v igri pa lahko odklene le visok klubski rang. Podobno bodo avtomobili odklenjeni tudi glede na rang voznika in, uganili ste, višje, bolje.

Sprašujete torej, kako lahko pridobite čin voznika? No, to je enostavno. Dirka. Dirke vam prinašajo napredovalne točke in vse, kar delate med dirkanjem, lahko poveča vaš skupni znesek ali ga zmanjša. Ne, tiste točke, ki jih pridobite, niso v kamnu, lahko jih izgubite med dirko. #DRIVECLUB nagrajuje igralce za pravilno vožnjo, zato bodo vožnjo izven proge, trke v avtomobile, zareze in trčenje v stene doleteli stroga kazen. Na drugi strani medalje bodo drsenje, držanje poti, risanje in podajanje (brez trčenja) nagrajeni z dodatnimi točkami napredovanja.

Takole gre, odklepajte nove avtomobile in dirkajte, da odklenete še več avtomobilov in dirk. Zagotovo pričakovano, vendar ta osnovna dostava končnemu izdelku ne daje veliko izvirnosti.

Najbolj vroče stvari na CheatCC -ju!

Vendar pa #DRIVECLUB ne vključuje družbenega vidika igranja na več načinov v celotni igri, ne le v klubih. Seveda se lahko preprosto pridružite igram za več igralcev, vendar je to bolj isto tekmovanje za točkami, ki ste jih že prebili, čeprav proti bolj usposobljenim voznikom. Ne, najboljši družbeni vidiki se pojavijo, ko najmanj pričakujete v obliki tekmovalnih izzivov. Naključno boste dirkali in v daljavi se bo pojavila barvna črta. To je naključni izziv proti določenemu času ali podvigu drugega pravega igralca, ki vam bo, če ga premagate, prinesel lep bonus za napredovanje. Ta posebna družbena integracija je izjemno pripomogla k standardnemu igranju dirkačev in dala malo raznolikosti sicer pričakovani in zato dolgočasni izkušnji. Čeprav nisem navdušen oboževalec dirk, vsekakor lahko cenim veliko #DRIVECLUB izkušnje.

#DRIVECLUB Posnetek zaslona

V času, ki sem ga preživel, me je skrbelo nekaj vprašanj #DRIVECLUB in čeprav so bile daleč od prekinitve igre, so bile to nadloge, za katere menim, da bi se jih zlahka izognili. Najhuje med njimi so bili zlahka preveč agresivni vozniki AI. No, mislim, da niso bili agresivni, verjamem, da so se agresivno poskušali držati svojih vnaprej programiranih parametrov dirke. Zdelo se je, kot da bi avto, če bi ga kar pomaknil s poti, voznik nedvomno poskušal ponovno vzpostaviti svojo pravo pot. Ob tem sem se počutil, kot da bi moj avto in voznik obstajal v statičnem svetu, ki bi se, čeprav bi ga bilo mogoče za trenutek spremeniti, vedno popravil. Prav tako se je zdelo, da je edini način za premagovanje tega groba sila avtomobilov z višjimi hitrostmi, ne pa finost avtomobila z visokim odklonom ali vodljivostjo. To je bil zlahka moj največji zamere #DRIVECLUB .

Še ena manjša zadeva me je priigrala med igro. Že prej sem omenil, da izgubite točke #DRIVECLUB za trke in podobno. No, izgubite tudi težko prislužene točke, tudi če ne sprožite stika. Torej, recimo, da se močno premikate. Nenadoma je avto na drugem mestu (v njegovem norem poskusu odpraviti vse, kar je narobe z #DRIVECLUB vesolje) ti udari v zadnji del. Zaradi argumenta povej, da te je trk poslal skozi jarek in v zid. Ta vrsta dogodkov bo resno odštela od vaših napredovalnih točk, čeprav ste samo razmišljali o svojem poslu in najprej brenčali. Ne samo, da boste izgubili točke, izgubili boste tudi položaj, ker boste prejeli kazen zaradi trčenja, zaradi česar se bo vaš avto močno upočasnil. To lahko pomeni razliko med prehodom na naslednjo stopnjo odklepanja ali ponovitvijo iste serije dirk in to se zgodi veliko več, kot si mislite.

#DRIVECLUB Posnetek zaslona

Končno ni nobene mehanske prilagoditve. Noben. DRIVECLUB to nadomesti z množico različnih avtomobilov, ampak zakaj? Zakaj bi naredili družabne dirke v simulacijskem slogu in igralcem NE dovolili prilagajanja in eksperimentiranja z nastavitvami avtomobilov? Na žalost vsak avto vozi, kako se bo vozil, in ničesar ne morete storiti, da bi to spremenili. Če vam ni všeč, kako se avto obnaša, ga ne uporabljajte. V bistvu, #DRIVECLUB je združil dirke v arkadnem slogu s simulacijo in je kar čudno.

Komentarji Prosimo, omogočite JavaScript za ogled komentarji, ki jih poganja Disqus. komentarji na blogu, ki jih poganjaRazprava