Pregled AOC AGON AG271QX

Preizkusili smo igralni monitor AOC AGON AG271QX, ki ima jasno in jasno ločljivost 1440p, AMD FreeSync in hitrost osveževanja 144Hz.

AvtorPhillip Connors 3. januarja 2022 Pregled AOC AGON AG271QX

Spodnja črta

Na splošno, če iščete visokokakovosten monitor za igre FreeSync, ki ponuja tako odzivnost visoke hitrosti osveževanja kot jasnost visoke ločljivosti, bi bil AG271QX odlična izbira.

Upoštevajte le, da ima nekaj običajnih pomanjkljivosti, ki so skupne za TN plošče.

4.3 Glej Cena

Prednosti:

  • Zelo hiter in odziven
  • Jasna ločljivost 1440p
  • Trdno in popolnoma nastavljivo stojalo
  • Širok razpon FreeSync

Slabosti:

  • Omejena barvna natančnost
  • Slabi koti gledanja
  • Opazno uhajanje osvetlitve ozadja

Kar zadeva igralne monitorje, so TN plošče izjemno priljubljene kljub prirojenim pomanjkljivostim te posebne tehnologije. To je v veliki meri zato, ker so cenejše za izdelavo, vendar ne smemo pozabiti, da obstajajo tudi visokokakovostni TN igralni monitorji.

Dober primer enega takega monitorja je AOC Agon AG271QX . Je odlična rešitev srednjega razreda za igralce iger, ki so usmerjeni v zmogljivost, ki iščejo hiter monitor z visoko hitrostjo osveževanja in nizkim odzivnim časom, ki lahko ponudi tudi dobre slike.

KazaloPokaži

Dizajn

Ag271qx

Tako kot pri mnogih izdelkih, povezanih z igrami, so lahko tudi monitorji opremljeni z nekaj bleščečega dizajna, ki vam bo všeč. Vendar to ne velja za AG271QX, ravno nasprotno. Za igralni monitor je precej čist in minimalističen. Ima preprost črn okvir z dokaj tankimi okvirji, edina izstopajoča podrobnost na sprednji strani pa je rdeči logotip Agon.

Kovinsko stojalo ima nekoliko manjši odtis, vendar ne zavzame preveč prostora, in kar je še pomembneje, je popolnoma nastavljivo za nagib, vrtenje, vrtenje in višino. Poleg tega je to stojalo VESA, o katerem govorimo, in če ga boste kdaj želeli spremeniti. Vsak 100×100 VESA nosilec bi bil primeren.

Zaslon

AOC Agon AG271QX je 27-palčni QHD monitor s hitrostjo osveževanja 144 Hz, odzivnim časom 1 ms in podpira AMD FreeSync, čeprav je na voljo tudi različica G-Sync (AOC Agon AG271QG).

Večina igralcev se strinja, da je 27-palčna diagonala bolj ali manj idealna za monitorje QHD, saj ni niti prevelika za uporabo na mizi, niti ni premajhna, da bi zadostila ločljivosti 1440p.

Zaslon je precej svetel, ima dober kontrast, barve pa so presenetljivo natančne, kar zadeva TN plošče. Moral bi biti več kot dovolj natančen za večino zmogljivih igralcev iger, vendar ni treba posebej poudarjati, da se v tem pogledu še vedno ne more ujemati s ploščo IPS ali VA.

Pregled Aoc Agon Ag271qx

Na področju uspešnosti je seveda malo reči. S hitrostjo osveževanja 144 Hz in odzivnim časom 1 ms je monitor izjemno hiter in odziven, druge plošče pa se lahko v primerjavi z njim zdijo počasni, še posebej, ko se navadite.

Velikost zaslona 27in
Razmerje 16:9
Resolucija 2560×1440
Hitrost osveževanja 144 Hz
Odzivni čas 1 ms
Tehnologija plošč TN
Svetlost 350 cd / m2
Kontrast 1000:1
Konektorji 2x HDMI 2.0
1x DisplayPort 1.2
1x DL-DVI-D
1x VGA
Vgrajeni zvočniki 2x3W

Dodatne lastnosti

AMD FreeSync

Aoc Ag271qx

Ko gre za igranje iger na monitorju z visoko hitrostjo osveževanja, je prilagodljiva sinhronizacija nujna in AMD FreeSync je ravno to (tehnologija prilagodljive sinhronizacije AMD).

Ko hitrost sličic v igri in hitrost osveževanja monitorja nista usklajena, lahko to povzroči neprijetno, moteče trganje zaslona. In čeprav lahko V-Sync to težavo hitro reši na monitorjih s 60 Hz preprosto tako, da omeji FPS na 60 ali 30, to ni tako preprosto z vsemi nihanji hitrosti sličic, ki se neizogibno zgodijo pri tromestnem.

Prilagodljiva sinhronizacija torej komunicira z monitorjem in prilagaja hitrost osveževanja hitrosti sličic v realnem času, tako da hitrost osveževanja in FPS nikoli ne izpadeta iz sinhronizacije, ni trganja zaslona in nič od jecljanje ali zamik vnosa, ki se lahko pojavi pri V-Sync.

Agon Ag271qx

Zdaj FreeSync običajno deluje v omejenem območju frekvence sličic, čeprav to ni težava pri AG271QX, saj precejšen razpon 30-144Hz, ki ga najdemo tukaj, nikogar ne bo pustil želeti.

Zdaj je bil FreeSync nekoč združljiv samo z grafičnimi procesorji AMD, vendar je Nvidia pred kratkim uvedla podporo za FreeSync za svoje grafične procesorje in zdi se, da AG271QX deluje brezhibno tudi z grafičnimi procesorji Nvidia.

Torej, če uporabljate grafično kartico Nvidia in ne želite porabiti več za različico G-Sync tega monitorja, bi morala delovati tudi FreeSync.

Integrirani zvočniki

Monitor ima dva vgrajena 3-vatna zvočnika, zaradi česar sta močnejša od povprečnih zvočnikov monitorja. Vendar pa še vedno niso najboljša rešitev, ko gre za igre na srečo ali kaj resnega.

Če potrebujete močne zvočnike z boljšo kakovostjo zvoka, a komplet namenskih namiznih zvočnikov bi bila dobra naložba.

Zadnja beseda

Na splošno je AOC AGON AG271QX odličen TN igralni monitor srednjega razreda, ki se tako kot večina zaslonov TN osredotoča na zmogljivost. Vendar ne razočara tudi na oddelku za vizualizacijo. Ima odlično, zelo nastavljivo stojalo, pa tudi množico vrat, ki ustrezajo potrebam vseh.

Vendar pa obstajajo običajne slabosti, ki sledijo skoraj vsaki plošči TN: barvna natančnost ni tako dobra kot pri monitorjih VA ali IPS, koti gledanja so precej slabi in lahko ima nekaj opazno uhajanje osvetlitve ozadja , zlasti ob robovih.

Aoc Agon Ag271qx 27

Seveda pa ne morete imeti vsega – vsaj še ne – in ko gre za to, za kaj je bil ta monitor zasnovan – igranje iger 1440p 144Hz – je vsekakor dobra izbira in predstavlja odlično vrednost za vaš denar.

Te bodo morda všeč