Žične in brezžične igralne slušalke – katera je najboljša za igranje iger?

Razmišljate o prehodu z žičnih slušalk na brezžične? Potem se verjetno sprašujete, kako se obnesejo brezžične slušalke v primerjavi.

AvtorSamuel Stewart 10. januarja 2022 Žične in brezžične igralne slušalke

odgovor:

Ko gre posebej za igre na srečo, žične slušalke predstavljajo boljšo vrednost za tiste, ki igrajo igre izključno za svojo mizo.

Po drugi strani pa bodo tisti, ki imajo raje konzole ali svoj računalnik povežejo s televizorjem, zagotovo cenili prilagodljivost brezžične slušalke .

Z najnovejšo brezžično tehnologijo v kakovosti zvoka skoraj ni opazne razlike, slabši gonilniki pa najpogosteje povzročajo dolgočasen zvok v brezžičnih slušalkah.

Živimo v svetu, kjer kabli počasi zastarajo. Vse vrste izdelkov se znebijo vrat in žic v korist bolj priročnega brezžičnega pristopa.

Igre periferne naprave, vključno s slušalkami in slušalkami, niso izjema.

Toda ali je to dobra stvar? Kaj žrtvujejo brezžične igralne slušalke skupaj s kablom in analognim priključkom?

Pa ugotovimo.

KazaloPokaži

Vrste brezžične povezave

žične v primerjavi z brezžičnimi slušalkami

Vse brezžične slušalke niso enake. Seveda je tu kakovost samih slušalk, vendar ne pozabimo na enega bistvenega dejavnika: za njimi so različne brezžične tehnologije.

Sodobne brezžične slušalke se namreč lahko uporabljajo Bluetooth oz 2,4 GHz radijski signali . Kot pri vsem, imata obe tehnologiji svoje prednosti in slabosti.

Bluetooth

Prednosti:

  • Združljivo s katero koli napravo, ki podpira Bluetooth
  • Na splošno bolj dostopen

Slabosti:

  • Nižja kakovost zvoka
  • Krajši doseg

Brezžično

Prednosti:

  • Boljša kakovost zvoka
  • Daljši doseg

Slabosti:

  • Za povezavo potrebuje lasten brezžični ključ
  • Omejena združljivost

Slušalke Bluetooth so odlične, če nameravate uporabljati slušalke več naprav . Medtem ko so starejše različice Bluetootha trpele zaradi slabe kakovosti zvoka zaradi stiskanja - navsezadnje sploh nikoli niso bile namenjene pretakanju zvoka - slušalk, ki uporabljajo novejše različice Bluetooth, v tem pogledu ne manjka veliko.

Po drugi strani pa, če nameravate slušalke uporabljati samo na vašem računalniku in morda tudi na nekaterih drugih računalnikih, vam bo izbira brezžične povezave zagotovila najboljšo možno kakovost zvoka.

Upoštevajte le, da morajo za uporabo slušalk na različnih napravah imeti razpoložljiva vrata USB za ključ in podpirati slušalke.

Žično proti brezžičnemu

Zdaj pa se poglobimo v glavno vprašanje.

Žične ali brezžične slušalke? Začnimo z najpomembnejšim vidikom:

Kakovost zvoka

brezžične slušalke v primerjavi z žičnimi

Seveda je kakovost zvoka prva stvar, ki pride na misel, ko razmišljate o prehodu z žično na brezžično.

Najprej je treba omeniti, da je kakovost zvoka slušalk odvisna od več dejavnikov kot le od vrste povezave, predvsem od kakovost voznikov . Kljub temu bodo brezžične slušalke za 300 USD zagotovo zvenele bolje kot žične za 100 USD.

Ko gre za merjenje kakovosti zvoka, je najboljši način za to, da si ogledate bitne hitrosti . Dejansko žična povezava podpira veliko višje bitne hitrosti kot brezžične povezave. Vendar pa je vprašanje: ali so tako visoke bitne hitrosti potrebne ?

V večini primerov, ne . Digitalni zvok redko doseže bitne hitrosti, ki jih kakovostna brezžična povezava ne podpira, zato je žična povezava nujna le, če poslušate visokokakovostne digitalne avdio ali analogne plošče brez izgub, kot je vinil. Ko gre za datoteke MP3 in zvok v igri, skoraj ne boste opazili razlike, če sploh.

Bistvo je, da je kompresija brezžičnega signala danes minimalna, tehnologija pa bo sčasoma le še boljša. Najpomembneje je, da je trenutna brezžična tehnologija v celoti sposobna obvladovati večino digitalnega zvoka, ki ga vaše naprave vržejo vanj.

Svoboda gibanja v primerjavi z življenjsko dobo baterije

žične ali brezžične slušalke

Da, upravljanje žičnih slušalk je lahko težavno: zapleteni kabli, omejen obseg gibanja itd. Toda vsaj zanje vam ni treba skrbeti polnjenje baterije !

V nasprotju z žičnimi slušalkami vam lahko brezžične omogočajo prosto gibanje, vendar so še vedno delno odvisne od teh nadležnih kablov za polnjenje. Seveda se bo življenjska doba baterije brezžičnih slušalk neizogibno razlikovala od modela do modela in se bo razlikovala glede na to, koliko slušalke uporabljate.

Večino brezžičnih slušalk je treba polniti vsak dan ali vsakih nekaj dni. Vseeno pa je povsem odvisno od vas, da se odločite, ali svobodo gibanja dovoljujejo, je vredno, glede na redno polnjenje baterij.

Cena

Na koncu bi morali razmisliti o ceni. Brezžične tehnologije so dražje od običajnih žic in priključkov, brezžične slušalke pa bodo dražje od njihovih žičnih analogov.

To tudi pomeni, da žične slušalke bodo na splošno nudile boljšo kakovost po nižjih cenah . Če imate omejen proračun in želite dobiti najboljšo vrednost za svoj denar, so lahko žične slušalke najboljša izbira za vas.

Zaključek

bluetooth proti žičnih slušalk

Torej, kateri je boljši? Objektivno, nobena ni nujno boljša od druge in je v celoti odvisna od vaših potreb in preferenc.

Tema žičnih in brezžičnih slušalk je na splošno široka tema, a ko gre za igranje iger, priporočamo, da se držite žično slušalke, če igrate igre samo za svojo mizo.

Po drugi strani pa, če želite svoj računalnik priključiti na TV ali uporabljati konzole kot svojo igralno platformo, potem brezžično morda boljša izbira.

In končno, če kupujete nove igralne slušalke, smo že sestavili izbor zelo najboljše, ki jih lahko dobite v letu 2022, zato si obvezno poglejte!

Te bodo morda všeč